KADA ste kuhali rižu, ovo vam se sigurno mnogo puta dogodilo - skuhali ste puno više riže nego što vam je zaista trebalo. Sljedeći put kad se to dogodi, umjesto da je bacite, iskoristite tu kuhanu rižu kao odličnu osnovu za nova, kreativna i ukusna jela. Kuhana riža sjajno upija okuse, brzo se priprema i savršeno se uklapa u razne kombinacije - bilo da želite nešto lagano ili zasitno.
U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih, ali domišljatih ideja kako ostatke riže pretvoriti u jelo koje će svi s guštom pojesti. Osim što ćete uštedjeti vrijeme i novac, izbjeći ćete i nepotrebno bacanje hrane. Jer dobra kuhinja nije samo u novim receptima, već i u pametnoj upotrebi onoga što već imamo.
Popečci su idealno rješenje ako želite izbjeći podgrijavanje riže i brzo pripremiti novi obrok. Rižu pomiješajte sa svježim sirom, jajima i krušnim mrvicama. Posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem, formirajte u popečke, ispecite i to je to! Recept je ovdje.
Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila. Cijeli recept za ovo jelo pronađite ovdje.