U SVIJETU brzih obroka i moderne gastronomije mirisi iz bakine kuhinje bude u nama posebnu nostalgiju. Bakine stare bilježnice, požutjele od vremena i pune sitnog rukopisa, skrivaju pravo kulinarsko blago. Danas, kada tražimo utjehu i toplinu, upravo se tim receptima najradije vraćamo. Donosimo vam provjerene starinske recepte koji bude sjećanja, griju dušu i mame osmijeh - ova jela ne izlaze iz mode, napravite ih već danas.
Tradicionalno međimursko jelo koje možete začiniti po svom ukusu. Najčešće se rade s kiselim vrhnjem i preprženim špekom, a nema bake koja ih nije radila. Cijeli recept za ovo starinsko jelo pronađite ovdje.
Cicvara je jelo naših baka - ovo tradicionalno jelo je fino, a prednost mu je i to što se brzo priprema. Odlična je ideja za ručak kada ne znate što napraviti za obrok ili večeru i kada nemate previše vremena, a recept je ovdje.
Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice kakve su znale raditi i naše bake. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači, a cijeli recept za njih pronađite ovdje.
Granadir, grenadir ili granatir marš vrlo je jednostavno starinsko jelo koje se jede diljem Hrvatske. Ovo tradicionalno jelo, unatoč jednostavnosti, vrlo je zasitno, a gotovo je za samo pola sata. Cijeli recept je ovdje.
Bazlamača, zlevka ili zlevanka tradicionalno je jelo koje se najčešće veže uz Središnju i Sjevernu Hrvatsku. Bazlamače su se pripremale za doručak ili večeru u seoskim obiteljima, a posluživale su se i u slatkoj i u slanoj varijanti. Ovdje je recept za slatku verziju.