Ovaj fini kolač s jagodama uspijeva baš svima i svi će vas tražiti komad više

Foto: Adriana Drljo

KAD SE spoje svježina sočnih jagoda, lagani biskvit i bogata, svilena krema - rezultat je kolač kojemu je teško odoljeti. Upravo sada, dok traje sezona jagoda i tržnice obiluju ovim mirisnim crvenim plodovima, idealno je vrijeme da ih iskoristimo u najfinijim desertima, a recept za jedan takav pronašli smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Ovaj kremasti kolač s jagodama nije samo poslastica za nepce nego i prava vizualna čarolija na tanjuru, a recept je podijelila naša čitateljica Adriana Drljo. Savršen je za proljetne i ljetne dane, proslave ili kao slatki trenutak uživanja uz kavu. U nastavku donosimo recept koji će vas osvojiti jednostavnošću pripreme i savršenim spojem okusa.

Potrebni sastojci

Za ovaj kolač ne trebate previše sastojaka, a osim jagoda, trebat će vam:

  • jaja
  • šećer
  • ulje
  • mlijeko
  • vanilin šećer
  • limunova kora
  • prašak za pecivo
  • brašno
  • šlag u prahu.

Kako se priprema

Prvo ćete napraviti biskvit - jaja i šećer pjenasto umutite, a zatim im lagano dodajte ostale sastojke za biskvit. Smjesu izlijte u nauljeni pleh i pecite 25 minuta na 180°C. Biskvit ohladite, a zatim preko njega posložite jagode (prije toga ih operite i narežite na kolutiće). Jagode po želji malo pošećerite.

Na vrh kolača preko jagoda nanesite šlag pjenu koju ste napravili prema uputama na vrećici. Kolač ohladite, narežite i poslužite, a cijeli recept s točnim mjerama možete pronaći ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.