5 stvari koje će vam se sigurno dogoditi kada prestanete brojati kalorije

Foto: Instagram

SVAKI put kada želite skinuti koji kilogram, počinjete pratiti unos kalorija.
 
Preciznije rečeno, počinjete ih ograničavati, što vam se može isplatiti u kratkom roku, sve dok vas to potpuno ne obuzme. No prije nego što dođete do te razine ludila, poslušajte nas te se prestanite opterećivati takvim brojkama. Imamo nekoliko odličnih razloga za to.
 
1. Smršavit ćete
 
Jednom kada počnete jesti zdravu hranu jer je ona dobra za vas, vaše tijelo i brojke na vagi mogu ići samo na bolje. Istraživanje sa Sveučilišta Kalifornija pokazalo je kako žene koje su na dijeti s ograničenim dnevnim unosom kalorija, imaju i povećanu razinu kortizola, hormona stresa zbog kojeg zapravo ne mršave, već upravo suprotno - tako samo potiču svoj apetit.
 
2. Bit ćete sretniji
 
Za svaku tjelesnu transformaciju potrebni su vrijeme i trud. Davanjem sebi malo odmora od strogih pravila zapravo ćete si podariti opuštenost koja vam je potrebna da budete sretniji. I znanost je dokazala kako je uvijek bolja opcija tu i tamo prekršiti pravila jer je tako vjerojatnije da ćete uspjeti dogurati do cilja, u ovom slučaju skidanja kilograma.
 
3. Imat ćete više energije
 
Kada ste fokusirani na kalorije, a ne na prehrambenu vrijednost namirnica, vrlo je vjerojatno da posežete za hranom niže kvalitete koja i snižava razinu vaše energije. Zdravi proteini, poput povrća i cjelovitih žitarica, uvijek su dobar izbor za vašu energiju.
 
4. Više ćete uživati u hrani
 
Vjerujte nam: i dalje možete jesti zdravo i kvalitetno te uživati u hrani. Ako ne znate kako, internet je pun zdravih recepata te malih trikova kako da oni budu vrlo ukusni.
 
5. Jesti ćete više zdravih masti
 
Postoje dobre i loše kalorije. One dobre, poput onih u avokadu i cjelovitim žitaricama, pomažu vam da se osjećate duže siti pa je manje vjerojatno da ćete posegnuti za onim lošim. Upravo zato njih se nipošto nemojte bojati.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.