Za ovaj umak kažu da ide savršeno uz svako meso, a rade ga i u restoranima

BILO da se radi o pečenoj piletini, sočnom steaku, mesu s roštilja, ćevapima ili svinjetini iz tave – ponekad je sve što im fali dobar umak. I ne, ne mislimo na kečap ili senf. Imamo recept za umak koji ide uz gotovo svako meso, gotov je za 10 minuta, a toliko je dobar da ćete ga mazati i na kruh.
Univerzalni umak od senfa i meda
Ovaj umak jelima s mesom donosi idealan balans slanoće, kiselosti i slatkoće. Paše uz piletinu s roštilja, govedinu ili ramstek, svinjske kotlete, puretinu, pa čak i uz ribu ili povrće s roštilja. Kiselost senfa "reže" masnoću mesa, a slatkoća meda zaokružuje okus, pogotovo kad je u pitanju roštilj.
Pripremite:
- dijon senf (ili obični ako nemate)
- med
- jabučni ili vinski ocat
- maslinovo ulje
- sol i papar
- (opcionalno: malo češnjaka u prahu ili sitno ribanog)
Kako se priprema
Sve sastojke stavite u manju zdjelu. Dobro izmiješajte pjenjačom ili vilicom dok se ne spoji u glatki, sjajni umak. Kušajte i po želji prilagodite – više meda ako volite slađe, više senfa ako volite pikantno.
Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati