U Splitu se ponovno održava omiljeni gastro festival, ovdje su svi detalji

SPLIT Spring otvorio je svoju novu sezonu na bedemu Cornaro, gdje će se održavati svakodnevno sve do 1. lipnja. Festival i ove godine okuplja neka od najzvučnijih imena domaće gastro scene, a ponuda je, kao i uvijek, iznimno raznolika.
Sudjeluje zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom
Noel* chefa Ivana Temšića zagrebački je restoran s Michelinovom zvjezdicom koji sudjeluje i na ovom festivalu, a predstavlja se tartarom od tune s tostiranom focacciom, arancinima alla skradinski sa šalšom i parmezanom, bao bunsima s prženim kozicama, tuna katsu sendvičem s fermentiranom limetom i proljetnom salatom te dry age burgerom s domaćim ketchupom i četiri vrste sira.
ARTiČOK chefa Stipe Šušnjare priprema nešto za sve ljubitelje kamenica - kamenice s chilli uljem i limun gelom te focacciu sa sirom iz mišine i pršutom. Maka Maka već je prvu večer osvojila sve svojim tuna chimichurri BBQ-om te chicken & pineapple BBQ bowlom, a Sexy Cow predstavio se svojim domaćim tortiljama s ram steakom i začinjenom piletinom.
Missy B. chefice Gorane Milaković priprema kreativne specijalitete: Griz liz - štapiće od parenog tijesta s mozzarellom, rajčicom, emulzijom od naranče i slanim kokicama; Miss Coco - trganu piletinu u kori za savijače s kremom od celera i bosiljka, bučinim sjemenkama i dresingom od meda i skute; te ŠKAMPanjac - polpete od škampa u pecivu s gelom od marakuje, salatom od cikle i jabuke.
Sourdough pizze i legendarni makaroni u šugu od jelena
Tutto Passa donosi pizze na sourdough tijestu iz Bread Cluba, a donose čak četiri vrste, od kojih je jedna u potpunosti plant based. Tu su Di Mamma s mozzarellom, pršutom i šampinjonima; Prosciutto & Melon koji, uz mozzarellu, ima i Negroni Prosciutto di Parma te dinju i bosiljak; Salmon & Avocado koji ima kremu sa svježim koprom i češnjakom, rukolom, limunom i paprom; a tu je i veganska varijanta La Primavera s mariniranim tikvicama i ricottom.
Šug chefa Duje Kanajeta, koji se ponovno pridružio Split Springu nakon dvije godine pauze, donosi svoj specijalitet koji je godinama bio najprodavanije jelo ovog festivala, a to su makaroni u šugu od jelena. Tu su i hoba na salati te Šug burger. Bistro Toč donosi shrimp tacose s umakom od manga i salsom, quesadillu s piletinom, povrćem i guacamoleom te smash burger tortilju, svoj specijalitet s PLACE marketa.
Biberon Sushi & Grill vjeran je svojim klasicima već godinama i publika ih obožava, a na Split Spring donose nekoliko vrsta sushija te vrhunske ćevape i pljeskavice. Kultno Misto u svojoj ponudi ima tradicionalnu komišku pogaču i soparnik po kojima je poznato, a tu su i hrskave sardine i tempura kozice.
Na kućici Eval Rustica vrti se tijesto za pizzu i pred vama se pretvara u najfiniji panuozzo sendvič koji se peče na licu mjesta, punjen mortadelom i mozzarellom te raznim dodacima.
Split Spring otvoren je svakodnevno od 12 do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati