Popularan snack sa festivala lako se priprema kod kuće - uz jedan kuhinjski alat

SPIRALNI krumpiri, poznati i kao "tornado potatoes", inače su najpoznatiji kao street food i popularni snack mnogih festivala. Prepoznatljivi su po dugačkom štapiću na kojemu je "navijen" spiralno rezan krumpir, obično pržen u dubokom ulju. Do sada ste ih mogli pronaći samo na štandovima, no zapravo se vrlo jednostavno pripremaju i kod kuće, i to uz jedan običan kuhinjski alat.
Kako se točno radi?
Sve što vam treba je običan ribež za sir i svježi krumpir. Postavite krumpir na početak ribeža i polako ga okrećite dok ga režete - na taj način dobit ćete dugačku, spiralnu traku krumpira. Ovu traku zatim pažljivo nanizajte na štapić za ražnjiće, pazeći da se ne prekine.
Nakon toga, možete ih začiniti solju, paprom ili svojim omiljenim začinima, te peći u pećnici ili pržiti u dubokom ulju do zlatno-smeđe boje. Rezultat je hrskavi i atraktivni snack koji osvaja izgledom i okusom.
Prijedlozi za začine i dodatke
Klasična sol i crni papar daju jednostavan, ali odličan okus. Tu su i češnjak u prahu i dimljena paprika koji unose dodatnu aromu. Za ljubitelje pikantnog, idealan je kajenski papar ili čili u prahu. Također, možete posipati parmezan ili sir za pizzu nakon pečenja, što će dati gurmanski štih. Možete dodati i malo svježeg ružmarina ili timijana za mirisnu notu.
Ovdje je recept i za spiralni krumpir koji se peče u plehu, bez štapića, a idealan je kao zasitan i vizualno privlačan prilog.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati