Mnogi znaju za ovo "čudo od kolača". Oduvijek je hit, evo originalnog recepta

SIGURNI smo kako malo tko nije čuo za "čudo od čokolade", prvaka najjednostavnijih i najčokoladnijih kolača. Mi ga se sjećamo još iz srednjoškolskih dana, kao kolač koji smo još tada radili napamet. Jako je jednostavan, a oduševio je svakoga tko ga je probao. Savladat će ga i amateri i garantiramo, dobiti pohvale za ovo čokoladno čudo.
Radi se o raskošnom i intenzivno čokoladnom kolaču koji spaja sočni, čokoladni biskvit i kremu odnosno, čokoladni ganache. Kolač je intenzivniji od čiste čokolade, a vjerujte nam, trebat će vam samo mali komad da vas "digne". Evo recepta.
Potrebni sastojci
Za biskvit:
- jaja
- šećer
- maslac
- tamna čokolada
- oštro brašno
- prašak za pecivo
Za ganache:
- slatko vrhnje
- mliječna ili tamna čokolada
Kako se priprema
Za pripremu kolača prvo napravite biskvit: umutite žumanjke sa šećerom, dodajte rastopljeni maslac i čokoladu, zatim brašno s praškom za pecivo i na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite biskvit 20 minuta na 180°C. Za kremu zagrijte slatko vrhnje, čokoladu i šećer dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockajte vilicom i prelijte toplom kremom (ganachem) dok je još vruć. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku, najbolje preko noći.
Detaljan recept nalazi se ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati