Imamo recept za slatka i meka brioche burger peciva, bolja od onih u restoranima

NEMA boljeg načina da podignete svoj domaći burger na višu razinu od korištenja svježe pečenih, mekanih brioche peciva. Ova zlatno-smeđa peciva sa slatkastim okusom i prozračnom, ali čvrstom teksturom savršeno balansiraju bogatstvo mesa, umaka i dodataka.
Ako ste u potrazi za upravo takvim, savršenim, mekanim i lagano slatkastim brioche burger pecivima, idealne za smash burgere, klasične burgere, cheeseburgere ili sendviče, na pravom ste mjestu. U nastavku vam donosim provjeren recept koji je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelio naš čitatelj Aleksandar Vrhovec.
Potrebni sastojci
Priprema ovih brioche burger peciva nešto je kompliciranija i trebat će vam malo više vremena, no rezultat je vrijedan svake minute provedene u kuhinji. Za njihovu pripremu trebat će vam:
- brašno tip 550
- voda
- mlijeko
- suhi kvasac
- sol
- šećer
- jaja
- maslac.
Kako ih napraviti
Prvo ćete brašno, vodu i mlijeko promiješati u lončiću, staviti na srednje jaku vatru i miješati dok ne postane kao gusta krema. Dok se to hladi, napravite kvas - zagrijte mlijeko da bude toplo (ne prevruće) i pomiješajte ga sa suhim kvascem. Ostavite da se aktivira.
Pomiješajte brašno, sol, šećer, jaja i mliječnu smjesu s kvascem te postupno i prvu smjesu od brašna, vode i mlijeka. Mijesite dok tijesto ne postane glatko pa postupno umiješajte omekšali maslac i mijesite još 5-10 minuta dok se sve ne poveže u glatko, elastično tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga da se diže 90 minuta, ili dok se ne udvostruči.
Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova. Oblikujte kuglice i lagano spljoštite rukom da dobiju oblik burger peciva. Peciva položite na lim obložen papirom za pečenje, pokrijte i pustite da odstoje 90 minuta. Trebaju se lijepo napuhnuti.
Premažite razmućenim jajetom s malo mlijeka i pospite sezamom po želji. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C 15-18 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati