LJETO je pred vratima, a s njim dolaze i jednostavni, ležerni obroci pod suncem - na plaži, pikniku ili terasi. Mnogi će se i ove godine zaputiti prema moru s klasičnim kombinacijama u svom prijenosnom hladnjaku: pašteta, kruh i svježa rajčica.
No, iako su praktične, kupovne paštete često su prepune aditiva, pojačivača okusa i sastojaka koji nemaju mnogo veze s kvalitetnim obrokom. Zato ovog ljeta pripremamo domaće paštete. Brze su, jednostavne, puno ukusnije i, što je najvažnije, znamo točno što jedemo. U nastavku donosimo nekoliko ideja i recepata za fine namaze.
Mnogima omiljen namaz može biti odličan s kruhom za doručak, ali i kao međuobrok s krekerima i ukiseljenim povrćem. Za malo ljutine dodajte čilija, a cijeli recept pronađite ovdje.
Ovaj će se klasični recept za francusku paštetu od pileće jetrice sigurno svidjeti svima koji ga probaju. Paštetu poslužite kao ukusno predjelo za ručak ili večeru namazanu na vrućem tostu s maslacem uz malo hrskavih kiselih krastavaca sa strane.
Od ostataka bijelog mesa i uz dodatak povrća možete napraviti odličnu paštetu za sve prilike. Cijeli recept za paštetu od bijelog mesa i mrkve pronađite ovdje.
Ova kremasta pašteta od sardina je jednostavno i elegantno predjelo, ali i savršen obrok na plaži, uz malo kruha i svježe rajčice. Cijeli recept je ovdje.
Ovdje je recept za još jednu brzu paštetu od pečenog mesa - poslužite ju uz tostirani kruh i uživajte!