Rajčice nipošto nemojte držati u hladnjaku - osim u ova dva slučaja

Foto: Shutterstock

RAJČICE su ljeti neizostavan dio mnogih kućanstava, no većina ljudi ih čuva na pogrešnom mjestu. Mnogi ih stavljaju u hladnjak, zajedno s ostalim voćem i povrćem, no to im može narušiti i okus i teksturu.

Dakle, ako želite da ostanu svježe, rajčice ne biste trebali držati u hladnjaku - sobna temperatura najbolji je izbor. Idealno je da ih držite na kuhinjskom pultu, podalje od pećnice ili drugih izvora topline.

Na sobnoj temperaturi

Prvo im uklonite peteljke i grančice jer one izvlače vlagu i mogu uzrokovati da rajčice izgube sočnost. Kako biste spriječili gubitak vlage, položite rajčice na ravnu površinu s peteljkom prema dolje, umjesto da ih stavljate u zdjelu.

Dakle, kako bi se izbjegla oštećenja i očuvala njihova svježina, ne slažite ih u zdjelu, već ih rasporedite u ravnu posudu – to omogućuje bolju cirkulaciju zraka i sprječava nagnječenja.

Kada ih staviti u hladnjak?

Što se tiče hladnjaka, rajčice ondje stavite tek kada budu potpuno zrele ili ako ste ih već narezali za ručak, a niste ih uspjeli pojesti. No i u ovom slučaju, prije konzumacije ih ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se očuvao njihov puni okus.

Iznimke postoje i kada vladaju velike vrućine i kada su rajčice toliko zrele da su na rubu kvarenja. U tom slučaju, stavite ih u hladnjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.