CHEESECAKE je jedna od onih jednostavnih, a omiljenih slastica. Ljeto je pravo vrijeme za njega, jer osim što osvježava, može uključivati razno voće. Koje jedva čekamo uklopiti u slastice. Zato je važno imati jedan, osnovni recept za stvarno dobru cheesecake bazu, koju onda po želji možete obogaćivati.
Inače, mnogi misle kako je krem sir nezaobilazan sastojak, a u količini koja je potrebna za cheesecake - to i nije tako jeftino. No ovaj recept dokazuje kako običan svježi sir također radi savršenu kremu. Spremite ga jer radit ćete ga još puno puta, a sigurni smo kako je to "taj" recept za slavni kolač.
Podloga:
Krema od sira:
Preljev od vrhnja:
Usitnite kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem, zatim tu smjesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite podlogu nekoliko minuta. U međuvremenu pomiješajte svježi sir sa šećerom, jajima i rumom dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte kremu preko podloge i pecite.
Kad je kolač pečen, pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom i rasporedite preko vrućeg kolača, pa vratite u ugašenu pećnicu na još desetak minuta. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku – idealno preko noći.
Detaljan recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.