IAKO sezona paprika obično traje od kasnog proljeća do početka jeseni, najčešće od svibnja do rujna, na jednom se štandu na Dolcu paprike prodaju već sada, i to po cijeni od jednog eura za kilogram.
Jela s paprikom uvijek volimo jer ona uvijek daje taj poseban "šmek", bilo da ih pečemo, pržimo ili koristimo svježe za salatu, pa smo se opskrbili i od njih već danas radimo neko od ovih jela.
Pečene paprike super su prilog uz neko meso, a poseban dodatak koji im daje odličnu aromu je češnjak, koji paše uz njihovu slatkastu notu. Naročito su ukusne kad ih tople poslužite s rashlađenim vrhnjem. Cijeli recept je ovdje.
Ukusan recept za paprike koje su prvo pečene, a zatim punjene svježim sirom i pohane pronađite ovdje. I ovo jelo može biti odličan prilog uz meso, a super funkcionira i kao samostalno jelo i kao predjelo.
Crvene paprike možete iskoristiti i za pripremu ukusnog povrtnog rižota, tradicionalnog talijanskog jela koje ne morate uvijek raditi s mesom. U jelo ubacite paprike i neko drugo povrće koje imate pri ruci, a recept pronađite ovdje.
Ako ste u potrazi za doručkom koji će vas dugo držati sitima, paprike iskoristite tako da ih narežete na deblje kolute, a u njih stavite jaja, koja ispečete na oko. Cijeli recept za ovo jelo je ovdje.