Na Dolcu smo kupili kilogram paprika za 1 euro. Ova jela od njih pripremamo

Foto: Leona Teodorović/Index

IAKO sezona paprika obično traje od kasnog proljeća do početka jeseni, najčešće od svibnja do rujna, na jednom se štandu na Dolcu paprike prodaju već sada, i to po cijeni od jednog eura za kilogram.

Jela s paprikom uvijek volimo jer ona uvijek daje taj poseban "šmek", bilo da ih pečemo, pržimo ili koristimo svježe za salatu, pa smo se opskrbili i od njih već danas radimo neko od ovih jela.

1. Pečene paprike

Pečene paprike super su prilog uz neko meso, a poseban dodatak koji im daje odličnu aromu je češnjak, koji paše uz njihovu slatkastu notu. Naročito su ukusne kad ih tople poslužite s rashlađenim vrhnjem. Cijeli recept je ovdje.

2. Pohane paprike punjene svježim sirom

Ukusan recept za paprike koje su prvo pečene, a zatim punjene svježim sirom i pohane pronađite ovdje. I ovo jelo može biti odličan prilog uz meso, a super funkcionira i kao samostalno jelo i kao predjelo.

3. Kremasti povrtni rižoto

Crvene paprike možete iskoristiti i za pripremu ukusnog povrtnog rižota, tradicionalnog talijanskog jela koje ne morate uvijek raditi s mesom. U jelo ubacite paprike i neko drugo povrće koje imate pri ruci, a recept pronađite ovdje.

4. Jaja u paprici

Ako ste u potrazi za doručkom koji će vas dugo držati sitima, paprike iskoristite tako da ih narežete na deblje kolute, a u njih stavite jaja, koja ispečete na oko. Cijeli recept za ovo jelo je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.