Ovaj običan dodatak sladoled od vanilije čini milijun puta boljim

Foto: Shutterstock

SIGURNO ste već čuli za onaj pomalo neobičan, ali sve popularniji desertni trik – sladoled od vanilije preliven maslinovim uljem i posipan prstohvatom krupne soli. Na prvu zvuči ludo i nespojivo, ali ako ste ga probali, znate da ta kombinacija itekako "radi" – maslinovo ulje daje sladoledu dodatnu dubinu, orašastu notu i luksuzniju teksturu, dok sol izvlači slatkoću i balansira okus.

E sad, jedna kombinacija koja se nama sviđa još više je ona s bučinim uljem. I to ono domaće, gusto, tamnozeleno, s intenzivnim, skoro karamelnim okusom i mirisom na tostirane sjemenke. Dobit ćete desert koji izgleda i djeluje kao da je izašao iz kuhinje ozbiljnog restorana, a vi ste ga složili kod kuće za doslovno 30 sekundi.

@belvoro Have you ever tried Vanilla ice cream with Pumpkin seed oil?🙀🫨🫨 #pumpkinseedoil #belvoro #icecream #vanillaicecream ♬ original sound - Belvoro pumpkin Seed Oil

Bučino ulje i sladoled možda nisu prva stvar koja vam padne na pamet, ali jednom kad probate – nećete prestati pričati o tome.

Domaće ulje podiže deserte na novu razinu

U regijama gdje je bučino ulje domaće blago (Međimurje, Zagorje), ovo nije ništa novo – tamo se zna da par kapi bučinog ulja može podići sladoled na razinu restoranskog deserta. I ne samo to – često se dodaju i sjeckane bučine sjemenke za malo teksture i hrskavosti.

Vanilija je idealna baza jer nema snažan okus koji bi se sukobio s uljem, već ga fino "nosi". Ako dodate malo krupne morske soli, još bolje – dobijete savršeni balans slatkog, slanog i orašastog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.