Zaboravite žlicu – za vađenje avokada iz kore koristite ovaj kuhinjski predmet

BILO DA GA volite ili mrzite, avokado je prepun zdravih nutrijenata i često se smatra supernamirnicom. Zgnječen na tostu, narezan u salati ili kao sastojak u umaku, avokado je savršen dodatak koji će vas dugo držati sitima.
Prilikom pripreme avokada postoje razni načini vađenja sadržaja iz kore - žlicom, vilicom ili nožem - no ako avokado nije potpuno zreo, može biti vrlo teško odstraniti njegovu unutrašnjost.
Najčešći način vađenja mesa iz avokada je da se najprije ukloni koštica, a zatim se ostatak izdubi žlicom. No, jedna korisnica TikToka tvrdi da postoji još lakši način.
Kako oguliti avokado?
Video koji je objavila Anna Viktori postao je viralan zahvaljujući neočekivanom triku - korištenju pjenjače. Sa svojim tankim, zakrivljenim žicama, pjenjača lagano klizi kroz meso avokada, a zahvaljujući pomalo ljepljivoj teksturi avokada, većina sadržaja ostaje zalijepljena za pjenjaču prilikom vađenja.
Anna je najprije prepolovila avokado, izvadila košticu, a zatim zavrtjela pjenjaču unutar ploda kako bi pokupila cijelo meso. Ova metoda ne samo da odvaja avokado od kore, nego ga istovremeno i zgnječi pa je ova tehnika idealna za sve koji žele napraviti pire od avokada ili guacamole umak.
Obavezno isprobajte ovaj trik, a avokado možete iskoristiti za pripremu najboljeg guacamole umaka po ovom receptu ili pak za pripremu umaka od avokada i mladog luka po ovom receptu. Alternativno, možete isprobati i pesto od avokada, a recept za njega pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati