NEMOJTE bacati ostatke kuhanog krumpira – upravo oni mogu postati odlična baza za novi, brz i ukusan prilog. U nastavku donosimo jednostavan i provjeren način kako ostatke pretvoriti u nešto što će svi za stolom obožavati.
Ako vam je ostao kuhan ili zgnječen krumpir, idealan je za brze i hrskave popečke.
U veću zdjelu stavite pire krumpir (najbolje da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi prije miješanja). Dodajte naribani sir, brašno, sjeckani mladi luk, šunku, jaja i začine po želji. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku, povezanu smjesu.
Oblikujte popečke, pa zagrijte tavu s malo ulja i popečke pecite u serijama, po otprilike 5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite toplo, uz kiselo vrhnje, još malo sira i nasjeckanog mladog luka.
Recept s točnim mjerama i detaljima pronađite ovdje.