Ako vam je ostalo kuhanog krumpira, ne bacajte ga. Napravite jelo koje svi vole

Foto: Shutterstock

NEMOJTE bacati ostatke kuhanog krumpira – upravo oni mogu postati odlična baza za novi, brz i ukusan prilog. U nastavku donosimo jednostavan i provjeren način kako ostatke pretvoriti u nešto što će svi za stolom obožavati.

Ako vam je ostao kuhan ili zgnječen krumpir, idealan je za brze i hrskave popečke.

Potrebni sastojci

  • pire krumpir
  • naribani sir
  • integralno ili oštro brašno
  • nasjeckani mladi luk
  • jaja
  • češnjak u prahu
  • suhi peršin
  • suha majčina dušica
  • sol i papar
  • ulje
  • kiselo vrhnje - za posluživanje

Kako ih pripremiti

U veću zdjelu stavite pire krumpir (najbolje da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi prije miješanja). Dodajte naribani sir, brašno, sjeckani mladi luk, šunku, jaja i začine po želji. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku, povezanu smjesu.

Oblikujte popečke, pa zagrijte tavu s malo ulja i popečke pecite u serijama, po otprilike 5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite toplo, uz kiselo vrhnje, još malo sira i nasjeckanog mladog luka.

Recept s točnim mjerama i detaljima pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.