GULJENJE češnjaka mnogima je najgori dio kuhanja – ljepljiva ljuska i miris koji se ne skida s prstiju. Zahvaljujući društvenim mrežama, puno je lakše vidjeti kako to rade drugi i naučiti nešto novo. Ovaj smo put naišli na trikove koji ovaj "zadatak" čine puno jednostavnijim.
Jedan od viralnih hitova pokazuje kako autorica videa pomoću obične kozmetičke pincete izvlači središnju jezgru režnja, a ljuska zatim sama sklizne dolje – bez trljanja, bez noža i bez muke. Trik djeluje posebno dobro na svježem, čvrstom češnjaku.
@foodporn Who else knew about this genius garlic peeling hack?! 🧄🤯🤷🏽♂️ #fyp #foryou #garlic #food #foodporn ♬ original sound - Foodporn
Drugi trik uključuje samo nož: odreže se vrh režnja, a zatim se prstima jednostavno pritisne baza – ljuska se raspukne i sama odvoji, kao da ste ogulili mandarinu. Ova metoda ne zahtijeva snagu, a režanj ostaje cijeli i netaknut.
@ediblesnapz_byjaz GARLIC PEELING HACK! 🧄 Please don’t tell me you soak your garlic bulbs before you peel them! That’s the biggest mistake people make and that includes my own family. I remember helping my mom and it took forever! It just made the cloves stick to the skin Follow this method: 1. Slice the top and bottom of the garlic bulb 2. The cloves will start falling out themselves 3. Peel the remaining skin if need to And that’s it! AS SIMPLE AS THAT! #garlicpeeling #peelgarlicfast #kitchenhacks #cookinghacks #kitchentricks #kitchentips #kitchentipsandtricks #cookingmadeeasy #cookfaster #mealpreps #mealpreppinglikeaboss #mealprepideas #contentcreator #creativethinking #kitchenskills #foodblogger #foodie #ukblogger #fypシ゚viral #growmyaccount ♬ original sound - JAZ | Food & Travel | 📍LDN