Posjetio sam jedinu pokretnu pizzeriju u Hrvatskoj. Evo kako mi se svidio koncept
CHEF'S CORNER mala je i simpatična pokretna pizzerija koja zbog pomalo neobičnog koncepta i načina rada privlači pažnju, a istovremeno obogaćuje slavonsku pizza scenu. Nedavno sam u Zagrebu posjetio Priksu, prvu hrvatsku pokretnu pizzeriju sličnog koncepta koja se nakon nekog vremena usidrila u Španskom i postala vrlo dobra kvartovska pizzerija. Chef's Corner zasad ostaje vjeran pokretnom modelu: posluju na tri lokacije u malim slavonskim naseljima - Šodolovcima, Markušici i Vladislavcima.
Radno vrijeme počinje u 17 sati, a postoji i tjedni raspored rada po lokacijama. Utorkom i petkom stacionirani su u Markušici, srijeda i subota rezervirani su za Vladislavce, a četvrtkom su u Šodolovcima. Ja sam iskoristio lijepo vrijeme i odlazak u noćnu smjenu u Đakovu, pa sam iz Osijeka krenuo nešto ranije i usput zastao u Šodolovcima. Želio sam se osobno uvjeriti u ovu zanimljivu priču iza koje stoji obitelj Kličković.
Obiteljski posao s fokusom na napoletansku pizzu
Milan Kličković iskusan je kuhar kojem su pizze oduvijek bile i strast i izazov, pa je u dogovoru sa suprugom odlučio pokrenuti obiteljski posao s pokretnom pizzerijom. Upravo je kombinacija dugogodišnjeg iskustva i ljubavi prema pizzama bila ključna za hrabru odluku - i izbor napoletanske pizze kao fokusa.
Chef's Corner priprema i peče moderne napoletanske pizze, s tijestom koje prolazi izuzetno dug i složen proces predfermentacije i fermentacije, koristeći predferment poznat kao biga. Pizze se peku u dvije krušne peći koje dosežu i do 500°C. Zbog visoke temperature, moderne napoletane peku se vrlo kratko, a dvije peći uglavnom su dovoljne za sve narudžbe - iako se, priznaje Milan, zna dogoditi i malo dulje čekanje.
Veliki pizza sendvič koji nisam uspio pojesti
U ponudi imaju velik izbor pizza, ali i lepinje te sendviče. Cijene su pristupačne: od 6 eura za Margheritu do 8 eura za tri najskuplje pizze - Slavonsku, BBQ Piletinu i Domaću.
Ovo mi je prvi put da sam u posjet pizzeriji išao sam, pa sam naručio dvije pizze za kolege s posla, a za sebe sam uzeo pizza sendvič. Radi se o preklopljenoj pizzi, nalik calzoneu, napravljenoj od istog tijesta kao i klasične pizze. Nadjevi uključuju mozzarellu, dimljenu šunku, pecorino sir i rukolu. Zbog kvalitetnog tijesta i obilnih sastojaka, sendvič je iznimno sočan i zasitan. Cijena mu je 6 eura, a iako se pripremam za vinkovački polumaraton, nisam ga mogao pojesti cijelog – i to nakon 10 kilometara trčanja!
Za ekipu s posla izabrao sam BBQ Piletinu i Domaću. BBQ piletina je crvena pizza s mozzarellom, cheddarom, grill piletinom, BBQ umakom, mladim lukom i umakom od češnjaka. Domaća je nešto "teža", s kiselim vrhnjem, dimljenom šunkom, mozzarellom, paprikom, rajčicom, kukuruzom i zimskom salamom. Probao sam obje prije nego što su doslovno nestale sa stola, a BBQ Piletina mi je ipak bila mrvicu bolja.
Pizza tijesto baš kakvo treba biti
Tijesto je upravo onakvo kakvo sam i očekivao s obzirom na dug proces fermentacije - podsjeća na ono iz vrhunskih napuljskih pizzerija. Rubovi su uzdignuti, prozračni i prošarani crnim flekama, dok je sredina tanka, mekana, ali ne premekana. Krišku ne trebate pridržavati drugom rukom i nadjevi ne cure.
Chef's Corner kombinira neobičan koncept, veliku strast i kvalitetne sastojke u pizzeriju koja s razlogom plijeni pažnju. Jedini pravi problem u radu je - loše vrijeme. Kiša i jak vjetar znaju poremetiti planove, pa se prognoza pomno prati. Svakodnevne informacije o radnom vremenu i lokaciji redovno objavljuju na svojoj Facebook stranici, a gosti to cijene i strpljivo čekaju dolazak simpatične pokretne pizzerije u svoje mjesto.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati