Uvjeti korištenja

 1. Korištenjem bilo kojeg dijela Index.hr portala i svih njegovih dijelova i podsiteova (Vijesti.net, Izbori.net, Vlast.net itd.) tvrtke Index promocija d.o.o (u nastavku samo Index.hr) automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
 2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja. Smatra se da su kontinuiranim korištenjem Index.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, korisnici u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.
 3. Niti jedan dio Index.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Index.hr portal

 1. "Index promocija d.o.o." posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Index.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Index.hr portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.
 2. Index.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.
 3. Index.hr sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje Index.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
 4. Pristup Index.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Zaštita prava intelektualnog vlasništva

 1. Autorska prava.
  1. Index Promocija je nositelj srodnih prava nakladnika informativnih publikacija te autorskih prava koja pripadaju nakladnicima informativnih publikacija na temelju zakona, pravnog posla ili druge pravne osnove, na novinarskim djelima stvorenim u radnom odnosu i po narudžbi: tekstualna, audio te audiovizualna novinarska djela. Indeks Promocija je nositelj autorskih i srodnih prava na bazama podataka i računalnim programima, uključujući programerski kod, te na drugim djelima i predmetima srodnih prava stvorenim u radnom odnosu ili po narudžbi.
  2. Index.hr pridržava sva svoja isključiva autorska i srodna prava iz točke 8.1.
  3. Svako neovlašteno iskorištavanje, što uključuje, ali se ne ograničava na umnožavanje, distribuciju, priopćavanje javnosti na bilo koji način te preradu cijelog sadržaja ili bilo kojeg dijela sadržaja na portalu Indeks.hr, bez prethodnog pisanog odobrenja smatra se povredom autorskih i srodnih prava Index Promocije.
  4. Kad netko koristi dijelove portala Index.hr koji sadrže dnevne novosti i druge vijesti ili druge medijske informacije za izradu svojih medijskih i drugih javnih objava, dužan je navesti Indeks.hr kao izvor kojeg je koristio, i to tako da na primjeren, jasan i vidljiv način označi:
   • naziv Indeks.hr kao nakladnika informativnih publikacija čiji sadržaj koristi te
   • ime i prezime novinara koji je potpisan na portalu Index.hr, ako je to u skladu s uobičajenom praksom u medijskom izvješćivanju.
  5. Index Promocija pridržava sva svoja autorska i srodna prava na cijelom sadržaju portala Indeks.hr, uključujući metapodatke, te nije dopušteno rudarenje teksta i podataka bez izričitog prethodnog pisanog odobrenja Indeks Promocije, kao ni bilo kakvo korištenje ili zadržavanje podataka prikupljenih rudarenjem bez prethodnog pisanog odobrenja Indeks Promocije. Također, nije dopušteno korištenje objavljenih novinskih članaka i fotografija s portala Indeks.hr u drugim sredstvima javnog priopćavanja, bez prethodnog pisanog odobrenja Indeks Promocije.
  6. Pružatelji usluga informacijskog društva dužni su za umnožavanje, priopćavanje javnosti, uključujući činjenje dostupnim javnosti, te svako drugo iskorištavanje autorskim i srodnim pravima zaštićenog sadržaja portala Indeks.hr pribaviti prethodno pisano odobrenje Index Promocije te sadržaj koristiti isključivo u skladu s uvjetima iz takve suglasnosti.
  7. Osoba koja smatra da je Index.hr povrijedio njena autorska i srodna prava ovlaštena je takvu povredu odmah prijaviti redakciji portala Indeks.hr ili Index Promociji te označiti koji sadržaj na portalu Indeks.hr smatra povrjeđujućim. Index Promocija će svaku takvu prijavu odmah razmotriti te će, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Linkovi na vanjske stranice

 1. Index.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Index.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Registrirani korisnici

 1. Registriranjem na Index.hr portal korisnik je obvezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.
 2. Index.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
  1. Index.hr je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
  2. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.
  3. Index.hr zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.
 3. Korisnik je dužan odmah prijaviti Index.hr portalu neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa - accounta. Index.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Mail i drugi komunikacijski servisi

 1. Index.hr omogućuje posjetiteljima besplatno korištenje web maila pod uvjetom da ne krše pravila korištenja Index.hr portala, kao niti specifična pravila koja vrijede za e-mail.
  1. Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijale koji su zakoniti i odgovarajući pojedinom servisu.

Nedozvoljeni sadržaj

 1. Prilikom korištenja portala Index.hr nije dozvoljeno:
  • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
  • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
  • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
  • uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
  • uploadati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu
  • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
  • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s Index.hr portalom
  • kršiti bilo koji važeći zakon
 2. Index.hr nema obvezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.
 3. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno, u dobroj namjeri, a Index.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

Pravila komentiranja

 1. Svim korisnicima portala Index.hr strogo je zabranjeno:
  • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom
  • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja
  • Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka
  • Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete te "trollanje" odnosno namjerno provociranje drugih komentatora
  • Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava
  • Upotreba psovki, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz, odnosno kad nisu nekome izravno upućene
  • Pisanje bilo kojim pismom osim latinice
  • Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka
  1. Nije dozvoljeno prijeteće ili nametljivo ponašanje, namjerno ometanje diskusija umetanjem repetitivnih i/ili nesadržajnih poruka i komentara.
  2. Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da portal Index.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.
  3. Index.hr pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih Uvjeta i pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Uvjeta, Index.hr pridržava pravo izbrisati korisnika iz arhive, čime će se automatski izbrisati svi njegovi prethodni komentari.

Prijava nedozvoljenog sadržaja

 1. Index.hr ima iznimno velik broj korisnika koji u realnom vremenu, samostalno objavljuju kometare pa nije u mogućnosti kontrolirati cjelokupni sadržaj korisnika, objavljen na takav način.
 2. Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika portala Index.hr, svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti portalu Index.hr, putem e-mail adrese komentari@index.hr.
 3. Nakon prijave nedozvoljenog sadržaja, Index.hr će, u slučaju utvrđenja da se radi o nedozvoljenom sadržaju i povredi ovih Uvjeta korištenja, odmah ukloniti prijavljeni sadržaj.

Poruke Index.hr-a i sponzora

 1. Index.hr može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti Index.hr portala i sponzora.

Modificiranje i promjene pravila

 1. Index.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, Index.hr može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Index.hr portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Pravila o slanju fotografija i audio-vizualnog sadržaja

Video i audio snimke, fotografije, ali i sve ostale materijale koje nam pošaljete mogu, ali i ne moraju biti objavljeni na portalu Index.hr, kao i na društvenim mrežama ili video platformama u vlasništvu Index promocije.

Slanjem fotografija, video sadržaja ili drugih materijala, Indexu dajete izričito dopuštenje za objavu i korištenje poslanih sadržaja, u svrhu i na način kako procijeni uredništvo Indexa. Ovime također pristajete da vaše djelo, ukoliko ga pošaljete anonimno, neće biti potpisano, odnosno da na njemu nećete biti označeni kao autor. Dostavljanjem video i foto materijala pristajete da ti materijali budu objavljeni na portalu Index i drugim platformama u vlasništvu Indexa, kao i da takva eventualna objava ne podrazumijeva automatski da će vam za to biti isplaćen honorar. Ukoliko je isplata naknade uvjet za davanje dopuštenja za objavu, pošiljatelj je dužan, odmah prilikom slanja materijala, to najaviti. Pošiljatelj ujedno mora jamčiti pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću da je vlasnik autorskih prava na sav sadržaj koji je poslao.

PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala https://www.index.hr kao i https://www.index.hr/oglasi/, https://recepti.index.hr/, https://www.index.hr/lajk/, https://odgovori.index.hr/.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna - ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer, ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese zastitapodataka@index.hr.

Voditelj obrade podataka je društvo INDEX PROMOCIJA d.o.o., Radnička cesta 41, 10 000 Zagreb.

Ispitanik je osoba čije osobne podatke obrađuje Voditelj obrade, a za lakše razumijevanje dalje u tekstu, ovisno o vrsti obrade, koristit će se pojmovi korisnik/donator/ispitanik.

1.   PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1   Informacije koje nam dajete
  1.1.1   Informacije nužne za korištenje Indexa i Index oglasa

Tražimo i prikupljamo sljedeće osobne podatke o vama, kada se registrirate kao korisnik Index-a i/ili Index oglasa. Ove informacije su neophodne za odgovarajuću provedbu ugovora između vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obveze. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

Informacije za otvaranje korisničkog računa - kada se prijavite kao korisnik Index-a ili Index oglasa, zahtjevamo određene informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i datum rođenja i sl.

Komentari registriranih korisnika - u sklopu korištenja funkcionalnosti komentiranja sadržaja članaka od strane korisnika, prikupljaju se podaci o upisanim komentarima registriranih korisnika, označavanje komentara korisnika (tzv. „lajk“), komentari u „chat sobama“ i slično. Podaci se koriste isključivo u svrhu pružanja funkcionalnosti komentiranja članaka.

Profil i informacije o oglasu - da biste upotrebljavali određene značajke Index-a i Index oglasa, možemo vas tražiti dodatne informacije, što može uključivati vašu adresu, telefonski broj, fotografije i sliku profila.

Podaci o potvrdi identiteta - da bismo stvorili i održali pouzdano i sigurno okruženje, možemo prikupljati podatke sa svrhom provjere vašeg identiteta (kao što su slike vaše izdane osobne iskaznice, putovnica, ili vozačka dozvola, kako to dopuštaju važeći zakoni) ili druge podatke o autentičnosti.

Komunikacije s Indexom ili Index oglasima i ostalim korisnicima Indexa - kada komunicirate s ovlaštenim osobama Indexa ili Index oglasa ili koristite stranicu Indexa za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

Podaci o donacijama - naš rad možete podržati putem sigurne web trgovine ili uplatom na bankovni račun. Radi izvršenja načela transparentnosti koje zastupamo u našem svakodnevnom radu, ali i radi odgovornosti koju imamo prema vama donijeli smo i Opće uvjete za Internet donacije. Osobne podatke donatora štitimo uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka. Prilikom uplate donacije obrađuju se samo nužni, osnovni podaci o kupcima/ vama kao korisnicima i donatorima, a sve kako bi ispunili naše obveze koje su propisane važećim propisima Republike Hrvatske. Dužni smo vas obavijestiti kako dolazi i do prijenosa (dijeljenja) vaših osobnih podataka sa WSPay (društvo WEB STUDIO d.o.o.) i to podataka kao što su vaše ime i prezime, e-mail, telefon, adresa, mjesto življenja i poštanski broj, država u kojoj živite, vrsta kartice, broj kartice, vrijeme trajanja kartice, te CVV kod kartice. WSPay se smatra izvršiteljem obrade podataka u odnosu na Index, a vaši podaci se dijele s WSPay-om radi provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica, sve na temelju potpisanog ugovora između navedenih strana.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

  1.1.2   Podaci koje ste nam poslali

Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu - možete odabrati pružanje dodatnih informacija, kao dio vašeg korisničkog računa (kao što su spol, željeni jezik, grad i osobni opis). Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice javnog profila i bit će javno vidljive drugima.

Drugi podaci - možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki Index-a.

Uredba Europske unije postavlja posebna pravila za obrađivanje "posebnih kategorija osobnih podataka", koji uključuju vjersko opredjeljenje, političko opredjeljenje te zanimaju li vas muškarci ili žene. Dopuštamo vam da takve podatke objavite, kako bi ih mogli vidjeti ljudi koje vi odaberete. Odlučite li dodati takve podatke, mi ih primamo, obrađujemo i pohranjujemo. Takve podatke upotrijebit ćemo samo uz vaše dopuštenje.

1.2   Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja Indexa i Index oglasa

Kada koristite Index i Index oglase, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga Indexa.

Informacije o geografskoj lokaciji - kada koristite određene usluge Indexa, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Index može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

Informacije o načinu korištenja Indexa - prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem Indexa, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje na Indexu.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju - automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Index, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili Index (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije - koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na Indexu ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima. Svakako želimo da znate da korištenjem ovih tehnologija dolazi do obrade vaših podataka, o čemu putem našeg skočnog prozora dajete privolu.

Ukoliko ste registrirani korisnik na portalu Index.hr, i niste prigovorili legitimnom interesu korištenja i dijeljenja pseudonimiziranog identifikatora koji postavlja Index.hr kao izdavač (tzv. "Publisher Provided Identifier - PPID"), prikupljamo PPID koji se automatski dijeli s našim partnerima za potrebe personaliziranog oglašavanja na web prostoru portala Index.hr - Google Ad Services. To može dovesti do prijenosa Vašeg PPID-a u treće zemlje, uključujući SAD.

1.3   Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Index može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste Index ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Index-a. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane - ako povezujete, povežete se ili se prijavite na Index putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Indeks nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

Index prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter i LinkedIn. Indeks odnosno odgovorne osobe imenovane od strane Indeks-a imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, Index ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovim Pravilima.

Indeks koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, Twittera i Linkedina, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE https://www.facebook.com/policy.php
TWITTER ONLINE https://twitter.com/en/privacy
LINKEDIN https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, Twitera , YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka: https://hr-hr.facebook.com/policy.php
https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka: https://twitter.ethicspointvp.com/custom/twitter/forms/data/form_data.asp
https://help.twitter.com/forms/privacy
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Twittera-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
LinkedIn Ireland Unlimited Company. Attn: Legal Dept. (Privacy Policy and User Agreement), Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland
Kontakt službenika za zaštitu podataka: https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu LinekdIna, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Ostali izvori - u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

2.   KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja Indexa, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

2.1   Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj Indexa
 • Omogućujemo vam pristup i korištenje Indexa;
 • Omogućujemo vam komuniciranje s drugim korisnicima;
 • Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo Index i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
 • Pružamo vam korisnička podršku;
 • Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu.
 • Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati Index te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo analizirati na koji način koristite Index i što vas najviše zanima, sve na temelju vaših interakcija s Indexom, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali Indexu.

Obrađujemo ove informacije na temelju privole, a u određenim slučajevima i na temelju legitimnog interesa, za funkcioniranje i poboljšanje naših usluga te iskustva naših korisnika, što kao naši ispitanici i očekujete od Index-a. Vaše podatke obrađivati ćemo i kada je to potrebo za ispunjene ugovornih obveza.

U svakom navedenom slučaju obavijestiti ćemo vas na adekvatan način o obradi vaših podataka.

2.2   Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja
 • Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
 • Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
 • Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
 • Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
 • Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;

U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo analizirati vaše ponašanje, sve temeljem vaših interakcija s Indexom, vaših informacija o korisničkom računu i ostalim sadržajima koje dostavite Indexu te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup Indexu, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za Index, druge korisnike ili treće strane.

Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti Indexa, kako bismo izvršili naše obveze kao voditelji obrade te mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama, sve u skladu s primjenjivim zakonima.

2.3   Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga
 • Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima, Indexu ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju;
 • Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
 • Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja Index, njegovi partneri ili treće strane;
 • Provodimo analizu vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, vaše interakcije s Indexom, informacija dobivenih od trećih strana i vaše povijesti pretraživanja, da vam šaljemo poruke, oglase i druge relevantne informacije koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa.

Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku na temelju važećih propisa vezanih uz zaštitu osobnih podataka: radi ispunjenja ugovornih obveza, na temelju legitimnog interesa, a u nekim situacijama i privole koju ste nam dali kako bismo obrađivalu vaše podatke, sve kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom vaših interesa i u skladu s vašim očekivanjima.

2.4   Kontaktiranje

Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

 • obavijesti o promjenama Indexovih pravila i Uvjeta korištenja;
 • provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
 • odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
 • slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama

Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

3.   DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1   Uz vašu suglasnost

Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri Indexa ili treće strane.

3.2   Profili, oglasi i druge javne informacije

Index i Index oglasi vam omogućuju objavljivanje informacija, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:

 • Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na Indexu ili Index oglasima - kao što su vaše ime, broj telefona, opis i grad, javno su vidljivi drugima;
 • Stranice s oglasima javno su vidljive i uključuju informacije kao što su opis oglasa, lokacija, javna fotografija vašeg profila, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu i sve dodatne informacije koje želite podijeliti;
 • Ako pošaljete sadržaj u zajednicu ili forum za raspravu, blog ili društvenu medijsku poštu ili koristite sličnu značajku na Indexu, taj je sadržaj javno vidljiv;
 • Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.

Na temelju vaše privole i/ili našeg legitimnog interesa, a u nekim situacijama i radi ispunjenja naših obveza prema vama, , možemo prikazati dijelove Indexa (npr. Vaš popis oglasa) na web stranicama kojima upravljaju poslovni partneri Index-a. Ako se vaši oglasi prikazuju na web mjestu partnera, također se mogu prikazati informacije s vaše javne stranice profila.Informacije koje javno podijelite na Indexu mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane.

U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa.

Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka.

Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.

3.3   Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

Index može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezni ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv Indexa, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti Indexa, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema Index oglasima ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4   Pružatelji usluga

Index oglasi koriste različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Index. Neke tvrtke koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan EEA. Ugovori koje sklapamo s takvim pružateljima usluga obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

10. srpnja 2023. godine Europska komisija donijela je novu odluku o primjerenosti na temelju koje osobni podaci mogu slobodno prenositi iz Europske unije u tvrtke u SAD-u koje sudjeluju u Okviru za zaštitu privatnosti podataka.

Odluka o adekvatnosti temelji se na članku 45. Opće uredbe o zaštiti podataka i predstavlja mehanizam koji osigurava siguran i zakoniti prijenos podataka u treće zemlje. Tvrtke u SAD-u koje žele sudjelovati u Okviru za zaštitu podataka moraju proći postupak samocertificiranja i upisati se na listu tvrtki koje su pristupile Okviru za zaštitu privatnosti podataka.

Ukoliko naš ugovorni partner ima sjedište u SAD-u revidirat ćemo postojeće ugovore te provjeriti sigurnosne standarde koje naš partner jamči kako bi osigurali zaštitu svih naših ispitanika sa najnovijim standardima odobrenim i sugeriranim od strane nadležnih institucija.

Svrhe u koje dijelimo podatke s našim pouzdanim partnerima su na primjer, potrebe marketinga, održavanja web mjesta, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke (dostave) i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Jednom godišnje radimo reviziju svih naših partnera kako bi znali da je zaštita vaših osobnih podataka i dalje na zahtijevanoj razini te da je u skladu sa važećim propisima.

Ne prodajemo vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi.

Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na Indexu i izvan njega.

  3.4.1   Oglašivači

Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Splitu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također potvrđujemo koji su oglasi na Indexu doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi s oglašivačem.

  3.4.2   Partneri za mjerenja

Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

  3.4.3   Prodavatelji i pružatelji usluga

Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

  3.4.4   Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi

Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

3.5   Društvene mreže

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili Indexa općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.

Index ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga. Njihove kontakt podatke naveli smo vam u poglavlju 1.3.

3.6   Poslovni transferi

Ako se Index obveže ili bude uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovinu ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

3.7   Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje te u druge poslove svrhe.

4.   OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

4.1   Analiza vaših komunikacija

Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije na Indexu ili na stranicama Indexa na društvenim mrežama, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Primjerice, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu proizvoda. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prijevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.

Te se aktivnosti provode kako bismo ispunili naše zakonom poropisane obveze, izvršili ugovorom preuzete obveze, ali u određenim situacijama i na temelju našeg legitimnog interesa za promicanje sigurnosti i poboljšanje te osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

5.   PARTNERI TREĆIH STRANA

Index može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane ("partneri treće strane"). Index oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, Indexu ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

6.   VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu zastitapodataka@index.hr. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Indeks-a zatražiti sljedeće:

da vam omogući pristup vašim osobnim podacima Indeks možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
da vam osigura kopiju osobnih podataka koje čuvamo Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
zatražiti ispravak pogrešnih podataka Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
zatražiti brisanje osobnih podataka Možete tražiti od Index-a da zaustavi obradu ili čak brisanje vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Index bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti Ukoliko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obradu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju smatramo legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju Index smatra legitimnom.
zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava) Ukoliko se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od Indeks-a prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Ukoliko niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

6.1   Upravljanje vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Index putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

6.2   Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

6.3   Zadržavanje i brisanje podataka

Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

6.4   Dostavljanje pritužbi

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Indexa, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

7.   SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

8.   PROMJENE OVIH PRAVILA

Index i Index oglasi pridržavaju pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Indexa i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmjenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje Indexu bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

9.   KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

INDEX PROMOCIJA d.o.o.
Radnička cesta 41
10 000 Zagreb

e-mail: zastitapodataka@index.hr1.   Što su kolačići i tehnologije praćenja?

Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

 • kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
 • kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
 • kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
 • da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
 • kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
 • kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo Index, sjećajući se vaših preferencija i postavki;

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića na Indexu I Index Oglasima ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

2.   Postoje različite vrste kolačića:

 2.1   Kolačići prve strane

Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

 2.2   Kolačići treće strane

Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Index može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu Index, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane - možete ih isključiti, ali ne putem nas.

 2.3   Kolačići sesije

Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

 2.4   Trajni kolačići

Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

 2.5   Neophodni kolačići

Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova Indexa. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na Index, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer - teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

 2.6   Funkcionalni kolačići

Oni nam pomažu da prilagodimo Index, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

 2.7   Kolačići izvedbe

To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste Index, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažiramo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste Index. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima Indexa, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam Indexa.

 2.8   Kolačići za oglašavanje

Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete Indexa, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

 2.9   Nazivi kolačića koje koristi Index
Domena Naziv Trajanje (u sekundama) Tip
dostave.index.hrserverDostave-1nužni
www.index.hrserverIndex-1nužni
www.index.hrserveriOglasi-1nužni
www.index.hrserverLajk-1nužni
www.index.hrhiddenBreakingNews604800nužni
www.index.hrlcl_me172800nužni
www.index.hrab_ff2592001nužni
www.index.hrindex-chat-terms-of-use25920000nužni
www.index.hrvisitedOglasiIDs25920000funkcijski
www.index.hrdark-theme25920000funkcijski
www.index.hrmainSliderCategoryNew31296000funkcijski
www.index.hrread_articles-1funkcijski
www.index.hrweatherSelectedCity86400000funkcijski
www.index.hr apetite_uid 15724800 marketing
www.index.hr __AP_SESSION__ 1799 marketing
index.hr __AP_USER_UUID__ -1 marketing
index.hr b4d7f9ad-9746-4daa-b552-8205ef41f49d -1 marketing
index.hr _cc_id 23328000 marketing
index.hr _cc_id -1 marketing
index.hr criteo_localstorage_check -1 marketing
index.hr criteo_pt_cdb_mngr_metrics -1 marketing
index.hr cto_bidid 33695984 marketing
index.hr cto_bidid -1 marketing
index.hr cto_bundle 33696000 marketing
index.hr cto_bundle 33695984 marketing
index.hr cto_bundle -1 marketing
index.hr cto_bundle -1 marketing
index.hr cto_pub_test_tld 3600 marketing
www.index.hr cto_pub_test_tld 0 marketing
index.hr cto_writeable 3600 marketing
www.index.hr cto_writeable 0 marketing
index.hr didomi_token 5184000 marketing
index.hr didomi_token -1 marketing
index.hr _dlt 86400 marketing
www.index.hr DM_SitId682 -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12264 -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12264Stress -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12268 -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12268Stress -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12269 -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12269Stress -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12270 -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12270Stress -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12271 -1693665408 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12271Stress -1693665408 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12272 -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId12272Stress -1693665280 marketing
www.index.hr DM_SitId682Stress -1693665280 marketing
index.hr DotmetricsSiteData -1 marketing
index.hr DotmetricsSiteDataStress -1 marketing
index.hr DotMetricsTimeOnPage -1 marketing
www.index.hr DotMetricsTimeOnPage 0 marketing
index.hr DotMetricsTimeOnPageStress -1 marketing
www.index.hr DotMetricsTimeOnPageStress 0 marketing
index.hr euconsent 5183999 marketing
index.hr euconsent -1 marketing
index.hr _fbp 7776000 marketing
index.hr _ga 63072000 marketing
index.hr _ga 63072000 marketing
index.hr _ga_# 63072000 marketing
index.hr __gads 33696000 marketing
index.hr _gat 60 marketing
index.hr _gd1693665255850_sharedId -1693665280 marketing
www.index.hr _gd1693665255850_sharedId -1693665280 marketing
index.hr _gd1693665259903_sharedId -1693665280 marketing
www.index.hr _gd1693665259903_sharedId -1693665280 marketing
www.index.hr _gd_session 14399 marketing
www.index.hr _gd_svisitor 63158400 marketing
www.index.hr _gd_visitor 63158400 marketing
index.hr _gid 86400 marketing
www.index.hr GoogleAdServingTest -1693665280 marketing
index.hr __gpi 33696000 marketing
www.index.hr lcl_meta -1693665280 marketing
index.hr panoramaId 604800 marketing
index.hr panoramaId -1 marketing
index.hr panoramaId_exp -1 marketing
index.hr panoramaId_expiry 604800 marketing
index.hr panoramaId_expiry -1 marketing
index.hr panoramaId_expiry_exp -1 marketing
www.index.hr pbjs-unifiedid 2592000 marketing
www.index.hr _pbjs_userid_consent_data 2592000 marketing
index.hr _pdfps -1 marketing
index.hr permutive-app -1 marketing
index.hr __permutiveConfigQueryParams -1 marketing
index.hr permutive-consent -1 marketing
index.hr permutive-data-enrichers -1 marketing
index.hr permutive-data-misc -1 marketing
index.hr permutive-data-models -1 marketing
index.hr permutive-data-queries -1 marketing
index.hr permutive-id 15724800 marketing
index.hr permutive-id -1 marketing
index.hr _permutive_ls_test -1 marketing
index.hr permutive-prebid-rtd -1 marketing
index.hr permutive-pvc -1 marketing
index.hr permutive-session -1 marketing
index.hr permutive-session -1 marketing
index.hr prebid.cookieTest -1 marketing
index.hr _psegs -1 marketing
index.hr _pubcid 2591999 marketing
index.hr __qca 33868800 marketing
index.hr __qca -1 marketing
index.hr qcSes -1 marketing
index.hr _rdc#{timestamp_millis} 10 marketing
www.index.hr serverIndex -1693665280 marketing
index.hr __storage_test__ -1 marketing
index.hr test -1 marketing
index.hr then -1 marketing

*Napomena: Tablica kolačića ažurira se svakih šest (6) mjeseci.

 2.10   Nazivi kolačića koje koriste naši partneri
Partner Domena Naziv Trajanje (u sekundama)
Index Exchange, Inc. a1140.casalemedia.com a1140.casalemedia.com_/impression/v2 -1
Index Exchange, Inc. a1197.casalemedia.com a1197.casalemedia.com_/impression/v2 -1
Index Exchange, Inc. a5130.casalemedia.com a5130.casalemedia.com_/impression/v2 -1
Index Exchange, Inc. a5152.casalemedia.com a5152.casalemedia.com_/impression/v2 -1
Index Exchange, Inc. a5165.casalemedia.com a5165.casalemedia.com_/impression/v2 -1
Neustar, Inc., a TransUnion company aa.agkn.com aa.agkn.com_/adscores/g.pixel -1
Amazon Advertising aax.amazon-adsystem.com aax.amazon-adsystem.com_/x/px/# -1
Amazon Advertising aax-eu.amazon-adsystem.com aax-eu.amazon-adsystem.com_/e/dtb/im -1
Amazon Advertising aax-eu.amazon-adsystem.com aax-eu.amazon-adsystem.com_/s/dcm -1
Amazon Advertising aax-eu.amazon-adsystem.com aax-eu.amazon-adsystem.com_/s/ecm3 -1
Improve Digital ad.360yield.com ad.360yield.com_/match -1
Improve Digital ad.360yield.com ad.360yield.com_/server_match -1
AdGear Technologies, Inc. adgrx.com ADGRX_CM_PUBMATIC_BRIDGED 86400
AdGear Technologies, Inc. adgrx.com ADGRX_UID 34128000
Amazon Advertising amazon-adsystem.com ad-id 18316800
Amazon Advertising amazon-adsystem.com ad-privacy 160358400
Comcast International ads.stickyadstv.com ads.stickyadstv.com_/user-registerin -1
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com ads.yieldmo.com_/sync -1
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com ads.yieldmo.com_/v000/sync -1
Gamma gammaplatform.com _aGeoIp 86400
Monet Engine Inc prebid.a-mo.net __am$CK 300
Monet Engine Inc a-mo.net amuid2 31536000
Tribal Fusion tribalfusion.com ANON_ID 7775998
Tribal Fusion tribalfusion.com ANON_ID_old 7775998
Tribal Fusion a.tribalfusion.com a.tribalfusion.com_/i.match -1
Gamma gammaplatform.com _aUID 63072000
Vidoomy Media SL a.vidoomy.com a.vidoomy.com_/api/rtbserver/cookie -1
6Sense Insights, Inc. b.6sc.co b.6sc.co_//v1/beacon/img.gif -1
BeeswaxIO Corporation bidr.io bito 34113600
BIDSWITCH GmbH bidswitch.net bsw_origin_init -615566080
Bidtellect, Inc bttrack.com bttrack.com_/pixel/cookiesync -1
BIDSWITCH GmbH bidswitch.net c 31535998
Sportradar AG sportradarserving.com c 31535998
Adform A/S c1.adform.net c1.adform.net_/serving/cookie/match -1
Media.net Advertising FZ-LLC c21lg-d.media.net c21lg-d.media.net_/log -1
ConnectAd Realtime GmbH connectad.io cadsync 1
Bing c.bing.com c.bing.com_/c.gif -1
Index Exchange, Inc. cdn.indexww.com cdn.indexww.com_/ht/htw-pixel.gif -1
Crimtan Holdings Limited ctnsnet.com cid_# 31535998
AdGear Technologies, Inc. cm.adgrx.com cm.adgrx.com_/bridge -1
AdGear Technologies, Inc. cm.adgrx.com cm.adgrx.com_/bridge.gif -1
Index Exchange, Inc. casalemedia.com CMID 31536000
MGID Inc. cm.mgid.com cm.mgid.com_/m -1
Index Exchange, Inc. casalemedia.com CMPRO 7776000
Index Exchange, Inc. casalemedia.com CMPS 7776000
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com consentan 60
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com consentdv360 60
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com consentpub 60
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com consentrc 60
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com consenttapad 60
Media.net Advertising FZ-LLC contextual.media.net contextual.media.net_/cksync.php -1
OnAudience Ltd onaudience.com cookie 31536000
Media.net Advertising FZ-LLC cs.media.net cs.media.net_/cksync -1
SMART AdServer smartadserver.com csync 31622400
BIDSWITCH GmbH bidswitch.net custom_data -615566080
Quantcast quantserve.com d 7775999
Delta Projects AB d5p.de17a.com d5p.de17a.com_/getuid/pubmatic -1
AdRoll d.adroll.com d.adroll.com_/cm/index/tp_out -1
Media.net Advertising FZ-LLC media.net data-rk 31449600
Between Exchange betweendigital.com dc 31536000
Adrecover delivery.adrecover.com delivery.adrecover.com_/block.jpg -1
OnAudience Ltd onaudience.com done_redirects# 86400
Adobe Audience Manager dpm.demdex.net dpm.demdex.net_/demconf.jpg -1
Adobe Audience Manager dpm.demdex.net dpm.demdex.net_/ibs:dpid=23728&dpuui -1
Meta facebook.com dpr -1693665280
Index Exchange, Inc. dsum.casalemedia.com dsum.casalemedia.com_/rum -1
Index Exchange, Inc. dsum-sec.casalemedia.com dsum-sec.casalemedia.com_/crum -1
Index Exchange, Inc. dsum-sec.casalemedia.com dsum-sec.casalemedia.com_/rum -1
TripleLift, Inc. eb2.3lift.com eb2.3lift.com_/ebda -1
TripleLift, Inc. eb2.3lift.com eb2.3lift.com_/xuid -1
Magnite, Inc. eus.rubiconproject.com emilyRan -1
Sizmek by Amazon rfihub.com eud 33696000
OpenX eu-u.openx.net eu-u.openx.net_/w/1.0/cm -1
OpenX eu-u.openx.net eu-u.openx.net_/w/1.0/sd -1
SMART AdServer euw1.smartadserver.com euw1.smartadserver.com_/h/aip -1
Adobe Advertising Cloud everesttech.net everest_g_v2 31536000
Magnite, Inc. eus.rubiconproject.com fcap -1
PulsePoint, Inc. contextweb.com gdpr 2592000
BIDSWITCH GmbH ghent-aws-fr.bidswitch.net ghent-aws-fr.bidswitch.net_/win_noti -1
Google Ad Manager googleads.g.doubleclick.net googleads.g.doubleclick.net_/pagead/ -1
Media.net Advertising FZ-LLC hblg.media.net hblg.media.net_/clog -1
Media.net Advertising FZ-LLC hblg.media.net hblg.media.net_/log -1
OpenX openx.net i 31536000
Live Intent i6.liadm.com i6.liadm.com_/s/31327 -1
ConnectAd Realtime GmbH connectad.io id 2628000
LiveRamp idsync.rlcdn.com idsync.rlcdn.com_/362358.gif -1
PubMatic, Inc image2.pubmatic.com image2.pubmatic.com_/AdServer/Pug -1
PulsePoint, Inc. bh.contextweb.com INGRESSCOOKIE -1693665280
Crimtan Holdings Limited ipac.ctnsnet.com ipac.ctnsnet.com_/int/cm -1
Index Exchange, Inc. js-sec.indexww.com js-sec.indexww.com_/ht/htw-pixel.gif -1
PubMatic, Inc ads.pubmatic.com KCCH 86400
Magnite, Inc. eus.rubiconproject.com khaos -1
PubMatic, Inc pubmatic.com KRTBCOOKIE_# 7775999
PubMatic, Inc pubmatic.com KTPCACOOKIE 7776000
Sovrn Holdings Inc pxdrop.lijit.com lijitPage_14day_c026 1209599
Sovrn Holdings Inc pxdrop.lijit.com lijitPage_default_c026 86399
Sovrn Holdings Inc lijit.com ljt_reader 31536000
Sovrn Holdings Inc lijit.com ljtrtb 31536000
Sovrn Holdings Inc lijit.com ljtrtbexp 31536000
Improve Digital match.360yield.com match.360yield.com_/match/55 -1
The Trade Desk match.adsrvr.org match.adsrvr.org_/track/cmf/generic -1
Roku Advertising Services w55c.net matchbluekai 2591999
Roku Advertising Services w55c.net matchgoogle 2591999
Justpremium BV match.justpremium.com match.justpremium.com_/match/ox -1
Media.net Advertising FZ-LLC contextual.media.net mntest -1
XAXIS odr.mookie1.com odr.mookie1.com_/t/v2/sync -1
Criteo SA criteo.com optout -1
OneTag Limited onetag-sys.com OTP 34186696
Google Adwords pagead2.googlesyndication.com pagead2.googlesyndication.com_/pagea -1
Google Adwords pagead2.googlesyndication.com pagead2.googlesyndication.com_/pcs/a -1
PulsePoint, Inc. contextweb.com pb_rtb_ev 31536000
OpenX openx.net pd 1296000
PubMatic, Inc pubmatic.com pi -1693665280
servenobid.com servenobid.com pid_316 604798
Quantcast pixel.quantserve.com pixel.quantserve.com_/pixel;r=# -1
Magnite, Inc. pixel.rubiconproject.com pixel.rubiconproject.com_/tap.php -1
PubMatic, Inc ads.pubmatic.com PMFREQ_ON 86400
Yahoo Ad Exchange pr-bh.ybp.yahoo.com pr-bh.ybp.yahoo.com_/sync/casale/ZPN -1
Yahoo Ad Exchange pr-bh.ybp.yahoo.com pr-bh.ybp.yahoo.com_/sync/openx/5d53 -1
Yahoo Ad Exchange pr-bh.ybp.yahoo.com pr-bh.ybp.yahoo.com_/sync/pubmatic/0 -1
PubMatic, Inc ads.pubmatic.com PubMatic -1
PubMatic, Inc ads.pubmatic.com pubsyncexp 86399
PubMatic, Inc pubmatic.com PugT 2591998
Magnite, Inc. eus.rubiconproject.com pux -1
LinkedIn Ireland Unlimited Company px.ads.linkedin.com px.ads.linkedin.com_/db_sync -1
Akamai qsearch-a.akamaihd.net qsearch-a.akamaihd.net_/log -1
Index Exchange, Inc. r.casalemedia.com r.casalemedia.com_/rum -1
Google google.com rc::e -1
Google google.com rc::h -1
Yieldmo, Inc. ads.yieldmo.com re_sync 31536000
SMART AdServer rtb-csync.smartadserver.com rtb-csync.smartadserver.com_/redir -1
SMART AdServer rtb-csync.smartadserver.com rtb-csync.smartadserver.com_/redir/ -1
OpenX rtb.openx.net rtb.openx.net_/sync/dds -1
Media.net Advertising FZ-LLC contextual.media.net rtusid_medianet -1
Media.net Advertising FZ-LLC contextual.media.net rtusidts -1
Sizmek by Amazon rfihub.com rud 33696000
Sizmek by Amazon rfihub.com ruds -1693665280
Taptica 1rx.io _rxuuid 31535998
Unruly Group Ltd targeting.unrulymedia.com _rxuuid 31536000
DV 360 s0.2mdn.net s0.2mdn.net_/dot.gif -1
Amazon Advertising s.amazon-adsystem.com s.amazon-adsystem.com_/dcm -1
Amazon Advertising s.amazon-adsystem.com s.amazon-adsystem.com_/ecm3 -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtb0ts -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtb1ts -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtb2ts -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtb3ts -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtb4ts -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtbid -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtbj0 -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtbj1 -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtbj2 -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtbj3 -1
SMART AdServer apps.sascdn.com sas_rtbj4 -1
StackAdapt srv.stackadapt.com sa-user-id 31536000
StackAdapt sync.srv.stackadapt.com sa-user-id 31536000
StackAdapt srv.stackadapt.com sa-user-id-v2 31536000
StackAdapt sync.srv.stackadapt.com sa-user-id-v2 31536000
StackAdapt srv.stackadapt.com sa-user-id-v3 31536000
StackAdapt sync.srv.stackadapt.com sa-user-id-v3 31536000
script.dotmetrics.net script.dotmetrics.net script.dotmetrics.net_/hit.gif -1
script.dotmetrics.rocks script.dotmetrics.rocks script.dotmetrics.rocks_/hit.gif -1
scripts.mf.webcontentassessor.com scripts.mf.webcontentassessor.com scripts.mf.webcontentassessor.com_/i -1
Monet Engine Inc prebid.a-mo.net sd_amuid2 31536000
PubMatic, Inc simage2.pubmatic.com simage2.pubmatic.com_/AdServer/Pug -1
TAPTAP Digital SL sonata-notifications.taptapnetworks.com sonata-notifications.taptapnetworks. -1
Between Exchange betweendigital.com ss 31536000
Oracle Advertising stags.bluekai.com stags.bluekai.com_/site/6123 -1
Tribal Fusion s.tribalfusion.com s.tribalfusion.com_/z/i.match -1
Smile Wanted Group smilewanted.com sw_user_params_infos 31556952
TripleLift, Inc. 3lift.com sync 7776000
Lotame Solutions, inc sync.crwdcntrl.net sync.crwdcntrl.net_/qmap -1
MediaMath, Inc. sync.mathtag.com sync.mathtag.com_/sync/img -1
Yieldmo, Inc. sync-pm.ads.yieldmo.com sync-pm.ads.yieldmo.com_/sync -1
Teads France SAS sync.teads.tv sync.teads.tv_/um -1
Oracle Advertising tags.bluekai.com tags.bluekai.com_/site/2964 -1
Oracle Advertising tags.bluekai.com tags.bluekai.com_/site/2981 -1
Roku Advertising Services tags.w55c.net tags.w55c.net_/match-result -1
The Trade Desk adsrvr.org TDCPM 31622398
The Trade Desk adsrvr.org TDID 31622398
TripleLift, Inc. 3lift.com tluid 7776000
Blis Global Limited tr.blismedia.com tr.blismedia.com_/v1/dpusync/6 -1
RTB House S.A. creativecdn.com ts 31536000
Between Exchange betweendigital.com tuuid 31536000
BIDSWITCH GmbH bidswitch.net tuuid 31535998
BIDSWITCH GmbH bidswitch.net tuuid_lu 31535998
RTB House S.A. creativecdn.com u 31536000
Adform A/S adform.net uid 5183999
Criteo SA criteo.com uid 33696000
Amobee Inc. turn.com uid 15551999
Opera Software Ireland Limited adx.opera.com UID 31536000
iPROM iprom.net UID 31535998
Semasio GmbH uipglob.semasio.net uipglob.semasio.net_/pubmatic/1/info -1
Simplifi Holdings Inc um.simpli.fi um.simpli.fi_/pubmatic -1
OpenX u.openx.net u.openx.net_/w/1.0/cm -1
OpenX u.openx.net u.openx.net_/w/1.0/sd -1
ADITION (Virtual Minds GmbH) adfarm1.adition.com UserID1 7776000
GumGum, Inc. usersync.gumgum.com usersync.gumgum.com_/usersync -1
OpenX us-u.openx.net us-u.openx.net_/w/1.0/cm -1
OpenX us-u.openx.net us-u.openx.net_/w/1.0/sd -1
Between Exchange betweendigital.com ut 31536000
Xandr, Inc. adnxs.com uuid2 7776000
PulsePoint, Inc. contextweb.com V 31104000
LoopMe Limited csync.loopme.me viewer_token 7862399
GumGum, Inc. gumgum.com vst 31535998
SMART AdServer www8.smartadserver.com www8.smartadserver.com_/track/action -1
Google Analytics google-analytics.com www.google-analytics.com_/collect -1
Google google.com www.google.com_/ads/ga-audiences -1
BIDSWITCH GmbH x.bidswitch.net x.bidswitch.net_/sync -1
Oracle Advertising x.dlx.addthis.com x.dlx.addthis.com_/e/googlegdn_sync -1
Yieldmo, Inc. yieldmo.com yieldmo_id 31536000
Sportradar AG sportradarserving.com zuuid 31535998
Sportradar AG sportradarserving.com zuuid_k 31535998
Sportradar AG sportradarserving.com zuuid_k_lu 31535998
Sportradar AG sportradarserving.com zuuid_lu 31535998

*Napomena: Tablica kolačića ažurira se svakih šest (6) mjeseci.

3.   Koliko dugo traju kolačići?

Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

Detaljnije o nazivu i trajanju naših kolačića vidite pod 2.9. i 2.10.

4.   Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama Indexa i/ili Index oglasa ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

www.allaboutcookies.org
www.youronlinechoices.com/hr
www.aboutads.info/choices
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

Uz navedene od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice

European Interactive Digital Advertising, Alliance (EU) Internet Explorer
Internet Advertising Bureau (US) Mozilla Firefox
Internet Advertising Bureau (EU) Safari (Desktop)
Google Chrome Opera

5.   Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

6.   Kako mogu kontaktirati Index?

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

 • putem e-pošte: zastitapodataka@index.hr;
 • poštom: INDEX PROMOCIJA d.o.o., Radnička cesta 41, Zagreb

OPĆI UVJETI ZA INTERNET DONACIJE

Hvala Vam što nas podržavate!

Naš rad možete podržati putem sigurne web trgovine - https://www.index.hr/doniraj ili uplatom na bankovni račun.

Sukladno načelima odgovornosti i transparentnosti u radu koje zastupamo, molimo Vas da prije uplate donacije obratite pažnju na sljedeća Pravila o donacijama.

UPLATE

Kao fizička ili pravna osoba, svoju donaciju možete ostvariti putem naše sigurne web trgovine ili izravno na naš bankovni račun:

Index promocija d.o.o.

OIB 37502434016
Radnička cesta 41
10000 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR0424020061100634415

SWIFT: ESBCHR22
Naziv banke: ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.

Molimo vas da pri uplati jasno naznačite da je riječ o donaciji.

Primijetite li bilo kakvu pogrešku u Vašoj donaciji (npr. pogrešno utipkan ili naveden iznos), kontaktirajte nas na e-mail donacije@index.hr.

UVJETI PRODAJE

U postupku uplate donacije možete odabrati više vrsta i načina plaćanja;

 • izravna uplata na bankovni račun (Internet bankarstvom ili općom uplatnicom)
 • QR kod
 • WsPay sigurni sustav trgovine za uplate karticama (Diners, Maestro, Mastercard, Visa), Keks Pay i AirCash uslugom te Paycek electrocoin uslugom za plaćanje kriptovalutama

KORIŠTENJE SREDSTAVA PRIKUPLJENIH PUTEM ONLINE DONACIJA

Odaberite željeni iznos, jednokratno ili mjesečno, i dobrovoljno podržite naš rad. Ukoliko se odlučite donirati mjesečni iznos on će se skidati s vaše kartice svaki mjesec, sve do opoziva. Vaš novac bit će usmjeren isključivo za financiranje novinarskih istraživanja I razvoj sadržaja portala.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Index promocija d.o.o. pruža zaštitu privatnosti i osobnih podataka svih svojih ispitanika odnosno korisnika pa tako i donatora. Osobne podatke donatora štitimo uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka. Svi naši zaposlenici ili zaposlenici naših ugovornih partnera potpisali su Izjave o povjerljivosti te su dužni sve informacije za koje saznaju tijekom obavljanja svojih redovnih poslovnih aktivnosti čuvati kao strogo povjerljive.

Prilikom uplate donacije obrađuju se samo nužni, osnovni podaci o kupcima/ vama kao korisnicima i donatorima, a sve kako bi ispunili naše obveze koje su propisane važećim propisima Republike Hrvatske.

O načinu na koji obrađujemo I štitimo osobne podatke pročitajte na https://www.index.hr/uvjeti-koristenja#pravila-o-zastiti-privatnosti.

Našeg službenika za zaštitu podataka možete dobiti na zastitapodataka@index.hr ili poštom na adresu Radnička cesta 41, Zagreb uz naznaku "n/r službenika za zaštitu podataka".

Dužni smo vas obavijestiti kako dolazi i do prijenosa (dijeljenja) vaših osobnih podataka sa WSPay (društvo WEB STUDIO d.o.o.) i to podataka kao što su vaše ime i prezime, e-mail, telefon, adresa, mjesto življenja i poštanski broj, država u kojoj živite, vrsta kartice, broj kartice, vrijeme trajanja kartice, te CVV kod kartice .

WSPay se smatra izvršiteljem obrade podataka u odnosu na Index promociju d.o.o., a vaši podaci se dijele s WSPay-om radi provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica, sve na temelju potpisanog ugovora između navedenih strana.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate smatraju se strogo povjerljivim podacima.

Index promocija d.o.o. ne dozvoljava I naložila je WSPay priužatelju usluga da vaše osobne podatke ne obrađuje niti smije koristi u druge svrhe osim onih koje su određene u ugovoru o obradi I dijeljenju podataka te temeljnom ugovoru uzmeđu WSPay i Index promocija d.o.o.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih i nužnih tehničkih, organizacijskih te sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom. WSPay s obzirom na način pružanja usluga i djelatnost za koju je registriran mora redovno održavati sve sigurnosne, tehničke i druge mjere u skladu sa najnovijim dostignućima struke te standardima struke. U sigurnosne i tehničke mjere WSPay mora implemntirati i one koje će jamčiti da neće doći do prijenosa podataka u treće zemlje koje ispitanicima ne mogu pružati jednake standarde zaštite privatntosti i osobnih podataka kao države članice EU, posebice SAD.

IZJAVA O PROMJENI VALUTE

Sva plaćanja bit će izvršena u hrvatskim kunama.

Conversion statement

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

PITANJA I POMOĆ

Ako imate pitanja ili vam je potrebna pomoć, molimo obratite se na donacije@index.hr

HVALA!

Izjava o korištenju WSPay-a

Index promocija d.o.o. koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Posljednja izmjena 11. rujna 2023