index.hr index.hr

  • Index Zid
  • Vijesti
  • Sport
  • Magazin
    • Magazin
    • Shopping
    • Ljubimci
    • Food
    • Mame
    • Auto
    • Fit
    • Chill
    • Horoskop
  • Oglasi
  • Recepti
  • Ostalo
    • Zaposli se na Indexu
    • Lajk.hr
    • Vježbe
    • Tečaj
    • TV program
    • Kino
    • Vrijeme
    • Kalendar
  • {{userInfo.Initials}}
    {{userInfo.FirstName}}
    {{userInfo.FirstName}}
    • Moj profil
    • Upravljanje računom
    • Odjavite se
Kuhari su složni: Ovo je jedino povrće koje je bolje smrznuto nego svježe

Kuhari su složni: Ovo je jedino povrće koje je bolje smrznuto nego svježe

SVI SU SE složili oko jedne namirnice koja je zbog vrhunskog okusa, teksture i praktičnosti bolja smrznuta nego svježa.

28.10.2025.
Slatka eksplozija okusa u srcu Splita. Isprobali smo kroasan s Nutellom i sladoledom

Slatka eksplozija okusa u srcu Splita. Isprobali smo kroasan s Nutellom i sladoledom

CIJENE se kreću od 7 do 12 eura, ovisno o vrsti i količini punjenja.
28.10.2025.
Znate li što pijete? Evo što se sve nalazi u šumećim napitcima poput Cedevite

Znate li što pijete? Evo što se sve nalazi u šumećim napitcima poput Cedevite

PRAKTIČNI i popularni šumeći napitci poznati su svakom kućanstvu, a ako ste se ikada pitali što je to ustvari i - ima li tu vitamina - evo odgovora.
28.10.2025.
Na jedno jelo s ovog jelovnika nitko ne ostaje ravnodušan - pravi je klasik

Na jedno jelo s ovog jelovnika nitko ne ostaje ravnodušan - pravi je klasik

PRAVO je vrijeme za klasike koje obožavamo u ovo doba godine.
28.10.2025.
Zaboravite na obično pečeno povrće, dodajte mu ovaj sastojak i bit će toliko ukusnije

Zaboravite na obično pečeno povrće, dodajte mu ovaj sastojak i bit će toliko ukusnije

OTKRIJTE kako jednostavan dodatak poput pesta može u potpunosti transformirati okus pečenog povrća.
28.10.2025.
Ne bacajte staklenke: Znamo genijalne trikove za ostatke namaza u staklenkama

Ne bacajte staklenke: Znamo genijalne trikove za ostatke namaza u staklenkama

OTKRIJTE nekoliko kreativnih načina kako iskoristiti ostatke maslaca od kikirikija, džema, Nutelle.
28.10.2025.
Čokoladni mousse od 2 sastojka: Desert gotov za nekoliko minuta

Čokoladni mousse od 2 sastojka: Desert gotov za nekoliko minuta

IMAMO recept za nevjerojatno kremasti i bogati čokoladni mousse za koji su vam potrebna samo dva sastojka - čokolada i slatko vrhnje. Gotov je u trenu i savršen za svaku prigodu.
27.10.2025.
Bio sam u svjetski poznatoj pizzeriji u Trstu. Evo kako je bilo i koliko sam platio

Bio sam u svjetski poznatoj pizzeriji u Trstu. Evo kako je bilo i koliko sam platio

LOVAC na pizze posjetio je (svjetski) poznatu pizzeriju u Trstu - evo kako mu se svidjela ponuda, te po čemu se ova pizzerija razlikuje.
27.10.2025.
Na fejsu se otvorila rasprava o faširancima - što sve stavljate u njih?

Na fejsu se otvorila rasprava o faširancima - što sve stavljate u njih?

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? razvila se rasprava o najboljim receptima za faširance, uz podjelu savjeta i iskustava članova.
27.10.2025.
Vogue je 1977. objavio dijetu koja danas zvuči potpuno suludo - evo kakva je bila

Vogue je 1977. objavio dijetu koja danas zvuči potpuno suludo - evo kakva je bila

VOGUE je 1977. predstavio dijetu koja se danas smatra vrlo nezdravom i neuravnoteženom.
27.10.2025.
Domaći grčki preljev za salatu: Gotov za 5 minuta i bolji od svih kupovnih preljeva

Domaći grčki preljev za salatu: Gotov za 5 minuta i bolji od svih kupovnih preljeva

PRIPREMITE ukusan i osvježavajući grčki preljev za salatu za manje od pet minuta. Ovaj jednostavan recept s maslinovim uljem, octom i začinima bolji je od bilo kojeg kupovnog i idealan je za razna jela.
27.10.2025.
Koliko dugo zapravo možete držati hranu u zamrzivaču? Imamo odgovor

Koliko dugo zapravo možete držati hranu u zamrzivaču? Imamo odgovor

STRUČNJACI objašnjavaju koliko dugo različite vrste hrane mogu stajati u zamrzivaču te kako ih pravilno zamrznuti i odmrznuti da ostanu kvalitetne i sigurne za konzumaciju.
27.10.2025.
U kojoj hrani ima najviše mikroplastike? Evo odgovora - svi to konzumiramo

U kojoj hrani ima najviše mikroplastike? Evo odgovora - svi to konzumiramo

MIKROPLASTIKA je sveprisutna, od oceana do naše hrane i tijela. Stručnjaci objašnjavaju rizike za zdravlje i nude praktične savjete kako smanjiti izloženost u svakodnevnom životu.
26.10.2025.
Restorani u SAD-u smanjuju porcije zbog sve veće upotrebe Ozempica

Restorani u SAD-u smanjuju porcije zbog sve veće upotrebe Ozempica

SVE VEĆA popularnost lijekova za mršavljenje poput Ozempica tjera restorane u SAD-u da smanjuju porcije, mijenjaju jelovnike i fokusiraju se na cjelokupno iskustvo, a ne samo na hranu.
26.10.2025.
Znate li skuhati karamelu? Nevjerojatno je fina kad se radi kod kuće - u 15 minuta

Znate li skuhati karamelu? Nevjerojatno je fina kad se radi kod kuće - u 15 minuta

ISPROBAJTE najjednostavniji recept za božanstvenu karamel kremu s hrskavim bademima koja se ne kuha dugo i ne može zagorjeti.
26.10.2025.
Ne znate što s kupusom? Imamo 5 sjajnih ideja za ručak

Ne znate što s kupusom? Imamo 5 sjajnih ideja za ručak

DONOSIMO vam pet provjerenih recepata za klasična jela s kupusom koja će vas grijati tijekom hladnijih dana.
26.10.2025.
Jede vam se slatko, a da je gotovo za 10 minuta? Imamo top listu

Jede vam se slatko, a da je gotovo za 10 minuta? Imamo top listu

OSMISLILI smo top listu najbržih deserata koje radimo svaki put kad nam se jede nešto slatko, a domaće.
26.10.2025.
Pravo je vrijeme za ove hit punjene paprike - mi ih radimo večeras

Pravo je vrijeme za ove hit punjene paprike - mi ih radimo večeras

PUNJENE paprike nisu rezervirane samo za topliji dio godine. Na TikToku se pojavio video koji je postao pravi hit u vrijeme Noći vještica - i savršen je izbor za večeru koja će oduševiti sve za stolom.
25.10.2025.
Rast cijena pizze u Hrvatskoj sedam puta veći od europskog prosjeka

Rast cijena pizze u Hrvatskoj sedam puta veći od europskog prosjeka

PREMA Eurostatu, Hrvatska bilježi najveći rast cijena pizze u Europi, s poskupljenjem od 7.2% u odnosu na prošlu godinu.
25.10.2025.
Kako pečete krumpir? Ako ne znate za ovu foru - vrijeme je da saznate

Kako pečete krumpir? Ako ne znate za ovu foru - vrijeme je da saznate

ISPEĆI krumpire naizgled je jednostavno, ali savršen okus i tekstura kriju se u detaljima. Evo kako dobiti one kao iz restorana - fora je u jednom detalju kojeg svi imamo kod kuće.
25.10.2025.
Žitarice daju varivima gustoću, ali ga i lako pretvore u kašu. Koliko ih staviti?

Žitarice daju varivima gustoću, ali ga i lako pretvore u kašu. Koliko ih staviti?

SAZNAJTE kako točno dozirati žitarice u varivima kako bi izbjegli previše gusto jelo.
25.10.2025.
Čitateljica oduševila jesenskim klasikom. "Kao iz časopisa", pišu joj

Čitateljica oduševila jesenskim klasikom. "Kao iz časopisa", pišu joj

ČITATELJICA je oduševila kultnim jelom ove sezone - a evo i kako se jednostavno priprema.
25.10.2025.
Za ovaj njemački klasik ne trebaju vam ni mikser ni pećnica, a svi će ga obožavati

Za ovaj njemački klasik ne trebaju vam ni mikser ni pećnica, a svi će ga obožavati

PRIPREMITE Kalter Hund, nostalgični njemački čokoladni kolač s keksima koji se ne peče i savršen je za svaku priliku.
24.10.2025.
Slani kroasani sve su popularniji u Americi, hoće li ovaj trend stići i kod nas?

Slani kroasani sve su popularniji u Americi, hoće li ovaj trend stići i kod nas?

NAKON godina dominacije slatkih verzija, slani kroasani doživljavaju renesansu, a pekari ih pretvaraju u složena jela.
24.10.2025.
Skromno mjesto u blizini Zagreba nudi jedan od boljih roštilja koje smo probali

Skromno mjesto u blizini Zagreba nudi jedan od boljih roštilja koje smo probali

PASTUH grill bistro nudi vrhunski roštilj s pristupačnim cijenama i opuštenom atmosferom.
24.10.2025.
Zagrebački bar proglašen najboljim specialty kafićem u Hrvatskoj

Zagrebački bar proglašen najboljim specialty kafićem u Hrvatskoj

DANAS su objavljeni rezultati European Coffee Trip Awards natjecanja, a hrvatska specialty coffee scena dobila je novog pobjednika.
24.10.2025.
Otkrivena tajna okusa kopi luwaka, najkontroverznije kave na svijetu

Otkrivena tajna okusa kopi luwaka, najkontroverznije kave na svijetu

ZNANSTVENICI su otkrili da proces probave u azijskoj cibetki mijenja sastav masti u zrnu kave kopi luwak, što bi moglo biti ključno za njezin jedinstveni i skupocjeni okus.
24.10.2025.
Istraživanje: Evo koliko često Hrvati jedu juhu, jedna juha im je najdraža

Istraživanje: Evo koliko često Hrvati jedu juhu, jedna juha im je najdraža

JUHE zauzimaju važno mjesto u prehrambenoj tradiciji svih dijelova Hrvatske, a kada je riječ o konzumaciji značajno je istaknuti podatak da svaki osmi Hrvat jede juhu svaki dan.
24.10.2025.
Kako odabrati savršen losos u trgovini? Ribar otkriva što uvijek izbjegava

Kako odabrati savršen losos u trgovini? Ribar otkriva što uvijek izbjegava

STRUČNJAK za ribu s 30 godina iskustva otkriva ključne savjete za odabir najboljeg lososa u trgovini, rušeći uobičajene mitove o svježini, boji i podrijetlu ribe.
24.10.2025.
Ove mekane kuglice s cimetom su nam otkriće, radit ćemo ih cijelu jesen

Ove mekane kuglice s cimetom su nam otkriće, radit ćemo ih cijelu jesen

PRIPREMITE jednostavne i mekane kuglice s cimetom i bademima koje savršeno idu uz kavu ili čaj, a gotove su za tren.
23.10.2025.
Fermentiranje za početnike: Savjeti stručnjaka za prve korake

Fermentiranje za početnike: Savjeti stručnjaka za prve korake

ŽELITE napraviti svoju zimnicu? Stručnjaci dijele jednostavne savjete za početnike, od odabira povrća i pripreme salamure do praćenja procesa fermentacije.
23.10.2025.
Posjetio sam slavonsku pizzeriju s nestvarno niskim cijenama i vrhunskim pizzama

Posjetio sam slavonsku pizzeriju s nestvarno niskim cijenama i vrhunskim pizzama

PIZZERIA Firenza jedna je od starijih i poznatijih našičkih pizzerija koja je prekinula s radom, a sada se ponovno otvorila na istoj lokaciji te je zato u naziv dodan pridjev nova.
23.10.2025.
Radite li vi ovo s mljevenom kavom? Neki to preporučuju, drugi izbjegavaju

Radite li vi ovo s mljevenom kavom? Neki to preporučuju, drugi izbjegavaju

BIVŠA baristica iz Starbucksa objasnila je kako je najbolje čuvati mljevenu kavu kod kuće.
23.10.2025.
Jedno pakiranje smrznutog graška, a toliko svestranih jela. Imamo par ideja

Jedno pakiranje smrznutog graška, a toliko svestranih jela. Imamo par ideja

DONOSIMO vam pet raznolikih recepata koji dokazuju svestranost graška, od klasičnog variva s noklicama do kremaste tjestenine, juhe i salate.
23.10.2025.
Prepoznajte lažni sourdough kruh: Što tražiti na deklaraciji?

Prepoznajte lažni sourdough kruh: Što tražiti na deklaraciji?

SAZNAJTE kako po sastojcima i metodi pripreme prepoznati pravi sourdough kruh i izbjeći imitacije s kvascem i aditivima.
23.10.2025.
Nikada ne čuvajte mrkvu u ladici hladnjaka, evo gdje je zapravo trebate držati

Nikada ne čuvajte mrkvu u ladici hladnjaka, evo gdje je zapravo trebate držati

NUTRICIONISTICA otkriva trik za čuvanje mrkve kako bi ostala svježa i do četiri tjedna.
22.10.2025.
3 super napitka za jačanje imuniteta: Gotovi su za čas i nevjerojatno zdravi

3 super napitka za jačanje imuniteta: Gotovi su za čas i nevjerojatno zdravi

DONOSIMO vam tri jednostavna recepta za moćne napitke od đumbira, kurkume i meda koji će ojačati vaš organizam i podići razinu energije.
22.10.2025.
Torta naše čitateljice Ive izazvala hrpu reakcija. "Niste normalni", pišu joj

Torta naše čitateljice Ive izazvala hrpu reakcija. "Niste normalni", pišu joj

TORTA koja izgleda kao špula za kabel oduševila je članove Facebook grupe svojim nevjerojatnim detaljima.
22.10.2025.
Dodajte ovaj sastojak u bešamel i vaše će lazanje biti božanstvene

Dodajte ovaj sastojak u bešamel i vaše će lazanje biti božanstvene

OTKRIJTE kako jednostavan dodatak jednog sastojka može transformirati vaše lazanje, dajući im bogatiji i kremastiji okus.
22.10.2025.
Ove palačinke jako su popularne u Rusiji, a gotove su za 15 minuta

Ove palačinke jako su popularne u Rusiji, a gotove su za 15 minuta

ISPROBAJTE recept za sirnike, mekane i sočne palačinke od svježeg sira koje su savršen doručak ili brzi desert.
22.10.2025.
Zaboravite na neuspjeh: Poširana jaja gotova za 60 sekundi

Zaboravite na neuspjeh: Poširana jaja gotova za 60 sekundi

POZNATI chef otkrio je svoj trik.
22.10.2025.
Iznenadit će vas što sve možete raditi u mikrovalnoj - osim podgrijavanja

Iznenadit će vas što sve možete raditi u mikrovalnoj - osim podgrijavanja

MIKROVALNA pećnica može uštedjeti vrijeme i energiju uz pravilnu upotrebu, omogućujući kuhanje, pečenje i druge korisne funkcije u kuhinji.
21.10.2025.
Ova jela Amerikanci najčešće jedu za večeru - generacijama su na jelovniku

Ova jela Amerikanci najčešće jedu za večeru - generacijama su na jelovniku

ISTRAŽIVANJE otkriva najpopularnija jela za večeru u svakoj američkoj državi.
21.10.2025.
Što chefovi i liječnici jedu kada su bolesni (ili samo mamurni)

Što chefovi i liječnici jedu kada su bolesni (ili samo mamurni)

OD KURKUME i meda do juha i variva, poznati chefovi i liječnici otkrivaju svoje provjerene recepte i savjete za prehranu tijekom prehlade, gripe, grlobolje, pa čak i mamurluka.
21.10.2025.
Pohana piletina Marthe Stewart: Recept koji će uspjeti i najvećim amaterima

Pohana piletina Marthe Stewart: Recept koji će uspjeti i najvećim amaterima

JEDNOSTAVAN postupak u tri koraka jamči savršeno hrskavo i sočno meso, a otkrili smo i nekoliko trikova za najbolje rezultate.
21.10.2025.
Ovo je najbolji burger na svijetu, evo gdje ga možete probati

Ovo je najbolji burger na svijetu, evo gdje ga možete probati

PREMA novoj globalnoj ljestvici, najbolji burger na svijetu za 2025. godinu ima restoran Hundred Burgers u Španjolskoj.
21.10.2025.
Stari restoranski trik koji će vam uštedjeti više od 50 eura tjedno na namirnicama

Stari restoranski trik koji će vam uštedjeti više od 50 eura tjedno na namirnicama

JEDNOSTAVAN trik ispisivanja tjednog jelovnika, inspiriran restoranima, pomaže u smanjenju bacanja hrane, boljoj organizaciji i značajnoj uštedi novca na tjednoj bazi.
21.10.2025.
Spremite ovu listu - ovo su najbolji kolači s jabukama koje svi vole

Spremite ovu listu - ovo su najbolji kolači s jabukama koje svi vole

TOP LISTA najboljih jesenskih delicija - omiljenih kolača s jabukama.
20.10.2025.
Uz dodatak ovog sastojka umak od rajčice uvijek će biti ukusan i nimalo kiseo

Uz dodatak ovog sastojka umak od rajčice uvijek će biti ukusan i nimalo kiseo

OTKRIJTE kako jednostavan dodatak smeđeg šećera može transformirati vaš umak za špagete, neutralizirajući kiselost rajčica i dajući mu bogatiji i puniji okus.
20.10.2025.
Kako ojačati imunitet? Isprobajte ovu ljekovitu juhu, jednostavno se priprema

Kako ojačati imunitet? Isprobajte ovu ljekovitu juhu, jednostavno se priprema

NUTRICIONISTICA je podijelila recept za kremastu pileću juhu bez vrhnja, idealnu za jačanje imuniteta tijekom hladnijih dana.
20.10.2025.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti
  • Vijesti
  • Svijet
  • Hrvatska
  • Regija
  • Zagreb
  • Nesreće i kriminal
  • Znanost
  • Kalendar
  • Afere
  • Sport
  • Nogomet
  • Dinamo
  • Hajduk
  • SHNL
  • Košarka
  • Borilački sportovi
  • Ostali sportovi
  • Magazin
  • Shopping
  • Ljubimci
  • Food
  • Mame
  • Auto
  • Fit
  • Chill
  • Horoskop
  • Plus
  • Oglasi
  • Recepti
  • Lajk.hr
  • Vježbe
  • Odgovori
  • Kalendar
  • Info
  • Tečaj
  • TV program
  • Kino
  • Vrijeme
  • RSS
  • PRATITE NAS
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • TikTok
  • Pošaljite nam vijest
  • Newsletter
  • Oglašavanje
  • Zaposli se na Indexu
  • Kontakt
  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Postavke kolačića
  • © 2025 Index