Recept za najbržu pitu s jabukama koju ćete ikad napraviti

OVAJ odličan kolač brzinom svjetlosti postat će vaša omiljena slastica, a ne zahtijeva nikakvo posebno kulinarsko znanje.
Vrijeme pripreme je oko 15 minuta, a peče se 45 minuta. Recept je jednostavan za pripremu i dovoljan za 10 porcija.
Sastojci
Za tijesto:
- jaja
- čvrsti jogurt
- šećer
- glatko brašno
- ulje
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- naribana korica limuna
Za nadjev:
- jabuke
- šećer
- vanilin šećer
- rum
- griz
- cimet
- naribana korica limuna
Priprema
U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke za tijesto i prosijte ih. U drugoj posudi mikserom sjedinite mokre sastojke. Na kraju, suhe sastojke dodajte mokrima i kratko sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Polovicu smjese izlijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 cm. Pecite 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Dok se prvi sloj peče, pripremite nadjev. Jabuke ogulite, naribajte pa dobro iscijedite višak soka. U posudu stavite naribane jabuke, obje vrste šećera, rum, griz, cimet i naribanu koricu limuna. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Po polupečenom tijestu ravnomjerno rasporedite pripremljeni nadjev od jabuka. Poravnajte ga pa prelijte ostatkom smjese za tijesto.
Vratite kolač u pećnicu i pecite još 35 minuta na 180 stupnjeva. Kad se malo ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i poslužite.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati