Ako ovo jelo pojedete za doručak, nećete biti gladni do kasnog popodneva

SHAKSHUKA ili shakshouka je jelo koje osvaja na prvi zalogaj - jednostavno, mirisno i puno okusa. Riječ je o bliskoistočnom specijalitetu koji se sastoji od jaja poširanih u bogatom umaku od rajčica, paprike, luka i aromatičnih začina poput kumina i dimljene paprike. Idealan je izbor za doručak, ali i brz i ukusan ručak ili večeru.
Posebno je popularan izbor i za brunch, a na ovo nas je jelo podsjetila naša čitateljica Stela Erdeg koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, objavila svoju verziju ovog popularnog jela.
U nastavku teksta donosimo tri recepta za shakshuku - od klasične verzije, preko one zelene sa špinatom ili blitvom, pa sve do ljute varijante za one koji vole začinjenije okuse.
1. Shakshuka
Ovo bliskoistočno jelo brzo je i jednostavno, ali i zasitno. Iskoristite zrele rajčice, najbolje one koje su omekšale i više vam nisu dobre za salatu, a klasičan recept za shakshuku pronađite ovdje.
2. Zelena shakshuka
Shakshuka se tradicionalno priprema u crvenom umaku, začinjena s kimom, crvenom paprikom i kajenskim paprom, a jelo upotpunjuju jaja na oko. Inačica ovog jela ima mnogo, a jedna od njih je i ova zelena shakshuka. Baby špinat možete zamijeniti običnim špinatom ili blitvom, a recept je ovdje.
3. Pikantna shakshuka
Bliskoistočni klasik ovdje dolazi u varijanti s čilijem, za ljubitelje ljutog. Ne bismo baš preporučili za doručak, ali za rani ručak svakako, a cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati