Brza i neodoljiva piletina s maslacem za sve prilike

PILEĆI batak i karabatak su mnogo mekši i ukusniji od pilećih grudi, zato su savršeni za sočna jela kao što je ova piletina s maslacem. Stranica Today’s Parent je izdvojila ovaj recept kao favorit za obitelji čiji je dnevni raspored prilično natrpan. Ova brza, lagana i preukusna piletina može se uklopiti u svačiji raspored, jer je vrijeme za pripremu kratko i nije vam potrebno posebno kulinarsko iskustvo.
Sastojci:
(Vrijeme pripreme: 25 minuta; ukupno vrijeme: 45 minuta; za 4 osobe)
8 bataka (bez kože, bez kostiju, rezani na kockice)
3 češnja češnjaka (izgnječena ili sitno nasjeckana)
5 žličica garam masala začina
5 žličica mljevenog korijandera
5 žličica kumina
1 žličica soli
3 žlice maslaca
1 veliki luk (narezan)
1 žlica naribanog đumbira
680 ml pirea od rajčice
1 engleski krastavac (narezan)
275 g rajčice grape
1 žlica soka od limete
¼ šalice nasjeckanog peršina
1/3 šalice vrhnja za kuhanje (35% masti)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte piletinu, češnjak, začine i ¾ žličice soli. Zatim otopite maslac na srednjoj vatri, dodajte mu luk i đumbir. Kuhajte sve dok se luk ne smekša, otprilike 3 minute. Dodajte pire od rajčice, kuhajte ga na jakoj vatri dok ne proključa, zatim smanjite temperaturu. Poklopite piletinu i ostavite krčkati sve dok ona ne bude potpuno gotova (10-12 minuta).
U zdjelu srednje veličine pomiješajte krastavac, rajčicu grape, sok od limete, 2 žlice nasjeckanog peršina i na kraju dodajte preostalu količinu soli. Začinite s malo papra.
Prije služenja ovog ukusnog obroka, vrhnje za kuhanje i preostale 2 žlice peršina polako umiješajte u smjesu s piletinom. Na tanjur stavite malo kuhane riže i salate od rajčice, pa sve to prelijte piletinom.
Hranjiva vrijednost obroka po tanjuru:
515 kalorija (45 g proteina, 23 g ugljikohidrata, 27 g masti, 5 g vlakana, 952 mg natrija )
Dobar tek!

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati