Najbolje pite ove sezone - svi ih znaju, svi ih vole i uvijek uspijevaju

PITE su desert koji volimo u svako godišnje doba. Bilo da se radi o sočnim voćnim pitama koje nas podsjećaju na ljeto, bogatim jesenskim okusima bundeve i jabuka ili pak raskošnim verzijama s orasima i sirom, jedno je sigurno - rijetko tko im može odoljeti. Od jednostavnih prhkih tijesta do složenijih dizanih kolača, donosimo vam osam fantastičnih recepata za pite kojima se posebno veselimo ove sezone.
Pita od jabuka
Pita od jabuka desert je poznat od davnina i često se smatra jednim od najjeftinijih i najbržih kolača. Nema osobe koja je ne voli, a budući da su jabuke dostupne tijekom cijele godine, možete je pripremati kad god poželite. Ovaj recept donosi savršenu ravnotežu slatkih jabuka, cimeta i prhkog tijesta s prepoznatljivim rešetkastim uzorkom na vrhu.
Ukupna priprema traje nešto više od sat vremena, a kolač je jednostavan za napraviti. Ključni sastojci su, naravno, jabuke, cimet i maslac za prhko tijesto.
Klasična pita od pekan oraha
Ova pita, popularna u američkoj kuhinji, pravi je spoj prhkog tijesta, slatkog nadjeva od meda i šećera te pekan oraha koji joj daju neodoljivu hrskavost. Raskošnog je i bogatog okusa, a najbolja je kad se posluži još topla, uz dodatak sladoleda od vanilije ili tučenog vrhnja.
Priprema je srednje zahtjevna i traje oko sat i pol, ne računajući hlađenje. Za nju su vam potrebni pekan orasi, med, smeđi šećer i oštro brašno.
Pita od bundeve
Američki klasik koji nam je poznat iz filmova i serija tradicionalno se priprema za blagdane. Riječ je o slastici fine i kremaste teksture koja će zasigurno osvojiti i najizbirljivija nepca. Spoj pirea od bundeve i toplih začina poput cimeta, đumbira i klinčića stvara savršen jesenski desert.
Ova je pita jednostavna za pripremu, a sve skupa traje oko sat i pol. Ključni sastojci su pire od bundeve, smeđi šećer, jaja i mješavina začina.
Pita od krušaka i jabuka
Svi znamo za klasičnu pitu od jabuka, no ako joj dodate i kruške, dobit ćete još sočniji i aromatičniji desert. Ova kombinacija voća stvara savršeno uravnotežen slatko-kiselkasti okus umotan u prhko tijesto. Idealna je za iskoristiti sezonsko voće i iznenaditi ukućane novim okusima.
Priprema je srednje zahtjevna i traje oko sat i 40 minuta. Glavni sastojci su kruške, jabuke i klasično prhko tijesto s maslacem.
Mini pite od jabuka
Za pripremu ovih neodoljivih mini pita trebat će vam kalup za muffine. Riječ je o pojedinačnim porcijama pite od jabuka koje su idealne za proslave ili kad želite desert koji izgleda posebno efektno. Dio pita punjen je kombinacijom oraha i jabuka, dok je ostatak obogaćen pekan orasima i medom.
Priprema traje oko sat vremena i srednje je težine. Osim jabuka, trebat će vam orasi, pekan orasi i kalup za muffine.
Prhka pita od šljiva
Ovo je pravi domaći kolač koji miriše na djetinjstvo. Tijesto je bogato maslacem pa je iznimno hrskavo, dok slatko-kisele šljive stvaraju savršen kontrast. Gornji sloj tijesta se mrvi preko voća, što piti daje rustikalan i primamljiv izgled. Jednostavna, a tako ukusna!
Ova pita je vrlo brza i laka za pripremu, gotova je za manje od sat vremena. Sve što vam treba su svježe šljive i osnovni sastojci za prhko tijesto.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati