Sočni sendvič s mortadelom bio je omiljeno jelo Anthonyja Bourdaina, ovako se radi

POZNATI chef Anthony Bourdain bio je najpoznatiji po svojim televizijskim putopisima, u kojima je otkrivao svijet i ljude kroz hranu. Uvijek je bio spreman kušati lokalne specijalitete, bez obzira na to od čega su bili napravljeni, a neka od jela koje je probao uključio je i u svoju kuharicu.
Tako je u kuharicu Appetites iz 2016. uključio recept za sendvič s mortadelom, inspiriran jelom koje je prvi put kušao u Sao Paulu, u Baru Do Mané, tijekom posjeta Brazilu 2007. godine. Smatrao je da je kušanje ovog sendviča obavezan doživljaj za svakoga tko posjeti ovo mjesto, a na isto se mjesto vratio 2012. godine tijekom snimanja dokumentarca The Layover.
Sendvič s mortadelom od 5 sastojaka
Bourdainov sendvič s mortadelom radi se od samo pet sastojaka - trebat će vam kajzerica ili neko drugo pecivo po izboru, majoneza i dijon senf, mortadela i Provolone sir. Nakon što se složi, veličina sendviča podsjeća na one ogromne pastrami sendviče iz New Yorka, a upravo je pastrami sendvič, uz ovaj od mortadele, bio Bourdainov omiljeni sendvič.
Ovaj sendvič poseban je po tome što se mortadela preprži na tavici, a zatim se na nju doda sir i to se sve zajedno još malo prži dok se sir ne otopi. Postupak se ponovi nekoliko puta kako bi nadjev bio što bogatiji, a pecivo se prepolovi na dva dijela i lagano se tostira.
Polovice kajzerice ili drugog peciva koje ste odabrali premažu se dijon senfom i majonezom (možete ih pomiješati pa premazati obje polovice ili jednu polovicu premazati senfom, a drugu polovicu majonezom). Dodajte mortadelu sa sirom, preklopite i sendvič pojedite dok je još topao.
Cijeli recept s točnom količinom sastojaka za jedan sendvič pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati