Ovo brzo i jeftino jelo idealno je za dane kada ne znate što kuhati, a svi ga vole

KADA ne znamo što kuhati, uvijek odemo u Facebook grupu Index Recepti: Što ste danas kuhali? i pronađemo inspiraciju. Naši čitatelji tamo svakodnevno objavljuju slike jela s receptima, bilo da se radi o slanim jelima ili desertima i inspiriraju jedni druge što kuhati.
Tako smo danas naišli na fotografiju jela koje ne može biti jednostavnije, zasitnije i ukusnije, a radi se o zapečenoj tjestenini sa sirom naše čitateljice Adriane Drljo. Ona ju je poslužila uz svježe rajčice (vi možete uz salatu po želji), a najbolja stvar kod ovog jela jest da ga možete prilagoditi svom ukusu i u njega staviti što god želite.
Odlično je jelo i za dane kada u hladnjaku nađete neke sastojke pred istekom roka trajanja koje treba potrošiti, a sve što trebate je skuhati tjesteninu, pomiješati ju sa sastojcima po želji i zapeći u pećnici. U kratkom roku dobit ćete ukusan ručak za cijelu obitelj, a u nastavku donosimo nekoliko različitih verzija ovog popularnog jela koje radimo već danas.
1. Zapečena tjestenina s tikvicama, šunkom i kukuruzom
Zapečenu tjesteninu najbolje je napraviti kada vam ostane tjestenine od nekog drugog jela dan ranije. Tada je možete zapeći s kombinacijom šunke, sira, kukuruza i tikvice koja uvijek uspije! Recept je ovdje.
2. Zapečene penne s rajčicom
Ovaj se recept prilično lako priprema, a konačni rezultat je iznimno ukusan. Tjesteninu pomiješajte s rajčicom i još nekoliko sastojaka, a cijeli recept pronađite ovdje.
3. Zapečena pašta s tunom
Za one dane kada vam ponestane ideje što skuhati za ručak, ovdje pronađite recept za prejednostavnu zapečenu tjesteninu s tunom. Konzervu tune sigurno imate, kao i tjesteninu, a još samo par sastojaka trebat će vam za ovo genijalno jelo.
4. Zapečene mašnice sa špinatom
U ovom receptu možete se igrati, dodati omiljenu tjesteninu, sir ili još povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili cjeloviti obrok. Cijeli recept pronađite ovdje.
5. Zapečena tjestenina s lukom i sirom
Svi obožavaju dobru zapečenu tjesteninu, a mi vam donosimo recept inspiriran francuskom juhom od luka. Ovaj zapečenac s tjesteninom, kremastim umakom s lukom i topljenim sirom Gruyère bit će vaš izbor za bilo koji dan u tjednu.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati