Osvojila nas je salata gotova za 5 minuta. Odlična za brzi ručak ili uz roštilj

KUKURUZ je jedna od osnovnih namirnica u meksičkoj kuhinji i stoljećima se koristi u raznim jelima – od tacosa i tamalesa do salata i umaka. Inspiraciju za ovu salatu lako je pronaći upravo u toj kuhinji, gdje se slatki kukuruz često kombinira s povrćem, začinima i kremastim preljevima.
Iako je jednostavna, ova salata je punog okusa i savršeno se uklapa kao prilog uz meso s roštilja. Još bolja stvar – gotova je za svega 5 minuta, što je čini idealnim izborom kada vam treba nešto brzo, lagano i osvježavajuće.
Potrebni sastojci
- kukuruz iz konzerve
- crvena paprika (po želji)
- ljute papričice (po želji)
- pola luka
- mljeveni čili
- kiselo vrhnje
- majoneza
- ribani sir mozzarella
- grančica svježeg peršina
- sok pola limuna
Kako se priprema
Sve sastojke (kukuruz, papriku, luk, ljutu papričicu, kiselo vrhnje i majonezu) dobro izmiješajte u velikoj posudi. Zatim dodajte začine, mljevenu papriku i mljeveni čili, pa ponovno promiješajte. Na kraju pospite nasjeckani svježi peršin, prelijte limunovim sokom i po želji dodajte ribani sir mozzarella. Salata je spremna za posluživanje.
Detaljan recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati