Mnogi se čude kada čuju da se popularno voće može ovako jesti - jeste li probali?

LUBENICA je omiljeno ljetno voće koje obično jedemo hladno, no pečenjem na roštilju dobiva potpuno novu dimenziju okusa i teksture. I mi smo na prvo spominjanje grillane lubenice bili pomalo skeptični, no vjerujte - kada ju isprobate, oduševit će vas. Grilana lubenica postaje super slatka, blago karamelizirana i idealna za razne kombinacije, od slanih sireva do začinskog bilja.
Grilana lubenica odličan je prilog uz meso i ribu, a može poslužiti i kao osvježavajuće predjelo ili desert. Dodajte malo fete ili kozjeg sira za slani kontrast, ili malo meda i jogurta za slađi doživljaj.
Potrebni sastojci
- lubenica
- smeđi šećer
- naribana korica limuna ili limete
- Po želji: grčki jogurt, feta sir, sladoled ili med
Kako se priprema
Priprema je jednostavna i brza. Narežite lubenicu na trokute debljine oko 1,5 cm. U posudi pomiješajte šećer s naribanom koricom limuna ili limete, zatim smjesu utrljajte u kriške lubenice. Kriške stavite na ugrijani roštilj i pecite 2 do 3 minute sa svake strane dok se lagano ne zapeću. Poslužite ih tople, uz dodatke po želji.
Detaljan recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati