Bomba od doručka nakon kojeg nećete misliti na ručak. Jennifer Aniston preporučuje

OVE SAM školske godine pripremu doručka prepustila svojoj kćeri, srednjoškolki Lucy. Nakon što je usavršila pripremu kajgane, poželjela je isprobati nešto novo pa smo inspiraciju potražile u novoj dječjoj kuharici Jennifer Aniston, "Cook with Clydeo".
Kuharica, pisana iz perspektive njezinog animiranog psa Clydea, puna je jednostavnih recepata koji su se svidjeli i mojoj tinejdžerici. Budući da se slažemo kako je sve ukusnije s malo sira i umotano u tortilju, odluka je pala na doručak quesadille, piše The Kitchn.
Kako pripremiti doručak quesadillu Jennifer Aniston
Ovaj recept nas je privukao jer spaja dva omiljena jela - kajganu i quesadille. Postupak je jednostavan. Prvo na srednje jakoj vatri zagrijte nauljenu tavu s neprijanjajućim dnom. Dok se tava grije, vilicom umutite jedno jaje. Izlijte jaje na tavu i nagnite je kako bi se ravnomjerno rasporedilo. Pospite svježe mljevenim paprom i malo naribanog sira, a zatim na vrh stavite tortilju.
Tankom lopaticom odvojite rubove jaja pa sve zajedno preokrenite. Dodajte još sira i mrvljenu slaninu pa preklopite tortilju na pola. Pecite sa svake strane oko minutu, dok lagano ne porumeni, i poslužite uz umake po želji, poput pico de galla, guacamolea ili kiselog vrhnja.
Naša iskrena recenzija
Prvi pokušaj bio je pomalo razočaravajuć. Tava i tortilja bile su prevelike, pa omjer nadjeva nije bio dobar. U žurbi nismo pustile jaje da se dovoljno stisne, što je rezultiralo neuspješnim okretanjem. Ipak, Lucy je sve pojela i okus joj se svidio, pa smo znale što trebamo promijeniti.
Već drugi, treći i četvrti put rezultat je bio fantastičan. Koristile smo najmanju tavu koju imamo i manju pšeničnu tortilju. Lucy je pazila da se tava dobro zagrije prije dodavanja jaja i usavršila je tehniku okretanja. Dobila je doručak kakvom se nadala: jaje je bilo nježno i lagano poput savršenog omleta, a iz prepečene tortilje cijedio se rastopljeni sir.
Tri savjeta za savršenu quesadillu
Kako bi i vama uspjela iz prve, donosimo tri ključna savjeta. Prvo, koristite manju tavu, promjera oko 20 cm. Iako originalni recept predlaže veću, u manjoj se jedno jaje neće previše razliti, lakše ćete ga okrenuti i nećete ga prepeći. Drugo, birajte manje tortilje, promjera oko 15 cm, jer ćete tako postići bolji omjer nadjeva i tijesta.
Na kraju, ne komplicirajte. Recept uključuje slaninu, no njezina priprema radnim danom ujutro nije praktična. Quesadilla je odlična i samo s jajima i sirom, a po želji uvijek možete dodati povrće ili druge dodatke koje volite.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati