Jedan lonac, malo povrća i evo juhe zbog koje će svi tražiti tanjur više

AKO VOLITE brza i jednostavna jela na žlicu, ova krem juha od batata i mrkve mogla bi vam se svidjeti. Priprema je vrlo jednostavna, a sastojke zasigurno već imate kod kuće ili ih lako možete pronaći u trgovini ili na obližnjoj tržnici.
Ono što ovu juhu čini posebnom jest spoj blage slatkoće batata i svježine mrkve, uz dodatak začina koji naglašavaju prirodan okus povrća. Rezultat je topla i kremasta juha koju možete poslužiti kao lagani obrok ili kao predjelo uz glavno jelo. Evo kako ju napraviti.
Potrebni sastojci
Za ovu će vam hranjivu juhu trebati sljedeći sastojci:
- batat
- mrkva
- luk
- češnjak
- maslinovo ulje
- povrtni temeljac
- kurkuma
- sol i papar
- vrhnje za kuhanje
- peršin.
Kako se priprema
Najprije ogulite batat i mrkvu te ih narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Potom umiješajte češnjak i kratko ga propirjajte. Ubacite mrkvu i batat, promiješajte te ostavite povrće da se lagano dinsta nekoliko minuta.
Začinite kurkumom, posolite i popaprite prema svom ukusu, a zatim ulijte povrtni temeljac. Kuhajte 20 do 25 minuta, odnosno dok povrće potpuno ne omekša. Kada je povrće kuhano, usitnite ga štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte vrhnje za kuhanje, lagano promiješajte i kratko prokuhajte još dvije minute. Po potrebi dodatno začinite.
Juhu poslužite toplu, ukrašenu svježim peršinom, a cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati