Nutricionisti: Želite izgubiti visceralnu masnoću? Izbjegavajte četiri vrste hrane

MNOGI ljudi žele smanjiti visceralnu masnoću, koja je često tvrdokorna i teško se gubi, posebno ako se konzumiraju određene prerađene namirnice. Pravilna prehrana ključna je za gubitak ove masnoće, ali nije dovoljno samo povećati unos proteina i povrća. Postoje određene pakirane namirnice koje treba izbjegavati jer ne samo da pridonose nakupljanju visceralne masnoće, nego otežavaju i njezino gubljenje.
Slatke žitarice
Slatke žitarice često su omiljeni doručak, ali mogu biti štetne ako pokušavamo izgubiti visceralnu masnoću. "Slatke žitarice mogu uzrokovati nagle skokove razine šećera u krvi, nakon čega slijede padovi koji izazivaju žudnju za hranom", objašnjava liječnik dr. Olalekan Otulana za SheFinds. Zbog toga ih je bolje izbjegavati ili konzumirati rijetko.
Čips i druge prerađene grickalice
Čips i slični prerađeni proizvodi poznati su po visokom udjelu zasićenih masti i dodataka koji mogu povećati razinu kolesterola i otežati gubitak visceralne masnoće. "Takve grickalice treba jesti samo povremeno jer mogu spriječiti topljenje masnoće oko trbuha", savjetuje dr. Otulana.
Pića zaslađena šećerom
Gazirana pića, zaslađeni ledeni čajevi i energetski napici često sadrže visok udio fruktoze koja se u jetri pretvara u trigliceride, od kojih se neki skladište kao visceralna masnoća. "Redovita konzumacija ovih pića povezana je sa značajnim povećanjem volumena trbušne masnoće", upozorava nutricionistica Jennifer Pallian.
Prerađeno meso
Prerađeno meso poput salame, raznih narezaka i slanine, osim što može povećati visceralnu masnoću i kolesterol, može uzrokovati i upalne procese u tijelu. "Prerađeno meso nije preporučljivo jesti često; bolje je birati nemasno meso ili prerađene proizvode konzumirati umjereno", zaključuje dr. Otulana.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati