Jedna ukusna vrsta voća može smanjiti rizik od raka, pokazuju studije

NEKI plodovi, iako nisu svakodnevni gost u našim košaricama, mogu imati izuzetno pozitivan utjecaj na zdravlje. Stručnjaci često ističu kako je važno razmisliti o raznolikosti u prehrani te dati priliku i egzotičnijim vrstama voća koje su lako dostupne tijekom cijele godine.
Jedan od takvih plodova je mango, tropsko voće koje se u nekim dijelovima svijeta naziva i "kraljem voća". Mango je bogat vrijednim nutrijentima, a razne studije povezuju ga s boljim imunitetom i probavom, pa čak i s nižim rizikom od određenih vrsta raka zahvaljujući polifenolima koje sadrži, piše Daily Express.
Prema riječima stručnjaka, jedna šalica manga može zadovoljiti čak 67 posto dnevnih potreba za vitaminom C i deset posto potreba za vitaminom A, što je važno za imunitet i zdravlje kože.
Mango sadrži i antioksidanse poput beta-karotena, luteina i zeaksantina koji, prema studijama, pomažu zdravlju očiju i jačanju obrambenih sposobnosti organizma.
Mango se lako može uključiti u svakodnevnu prehranu - bilo kao međuobrok ili dodatak smoothiejima. Osim što doprinosi zdravlju, stručnjaci naglašavaju da mango može biti odličan izbor za one koji traže zdravu i ukusnu alternativu klasičnim slatkišima.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati