10 iznenađujućih namirnica koje gotovo uopće ne podižu razinu šećera u krvi

MNOGA istraživanja pokazala su da postoji hrana koja pridonosi povišenju šećera u krvi, zbog čega dijetetičari i liječnici često preporučuju da je izbjegavamo ili barem konzumiramo što rjeđe. Isto tako, postoje i one namirnice koje se preporučuju svima koji imaju povišeni šećer ili dijabetes.
Kako donosi Everyday Health, postoji čak deset namirnica koje gotovo uopće ne podižu razinu šećera u krvi. Dijetetičari otkrivaju da se radi o sljedećim namirnicama:
- mrkva
- batat
- cjelovite žitarice
- svježi sir
- ječam
- crvena leća
- jagode
- maline
- grčki jogurt
- kikiriki.

Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati