Kada nemate previše vremena, napravite ovu tjesteninu po receptu Jamieja Olivera

POZNATI britanski chef Jamie Oliver često dijeli brze i jednostavne recepte, idealne za one dane kada nemamo previše vremena, a sada smo pronašli jedan upravo takav, za tjesteninu s piletinom koja je prepuna okusa, jednostavna za pripremu i neće opteretiti kućni budžet.
Ukusno jelo priprema se u svega 10 minuta, a najveći dio posla obavlja upravo štednjak - sve se kuha sat vremena dok vi odmarate. Sve dodatno olakšava činjenica da se jelo priprema u jednoj posudi, što znači i manje posla nakon večere, jer nećete imati previše prljavog posuđa.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam trebati:
- pileći zabatci
- luk
- mrkva
- celer
- pelati
- tjestenina
- halloumi sir
- maslinovo ulje
- vinski ocat.
Kako se priprema
Na maslinovom ulju popecite pileće zabatke sa svih strana, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na tanjur i ostavite sa strane. U istoj tavi propirjajte nasjeckani luk, mrkvu i celer, dok povrće ne omekša. Vratite piletinu natrag, dodajte 2 žlice crvenog vinskog octa i pustite da alkohol ispari.
Rukama zdrobite rajčice i dodajte ih u posudu, a zatim ulijte još malo vode. Pustite da zavre, a potom smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko sat vremena. U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja. Meso skinite s kostiju, usitnite vilicom i vratite u umak. Maknite kožu i kosti i po potrebi začinite.
Umiješajte tjesteninu u umak, naribajte većinu halloumija i promiješajte. Na kraju pokapajte s malo maslinovog ulja i naribajte ostatak sira po vrhu prije posluživanja. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati