Video: Spektakularan bijeg helikopterom iz zatvora grčkog Robina Hooda

DRUGI bijeg iz zatvora helikopterom grčkog kriminalca Vassilisa Paleokostasa izveden na identičan način kao i onaj prije tri godine snimljen je kamerom.

Jučer su Paleokostas, kojega mnogi Grci nazivaju modernim "Robin Hoodom", i albanski zatvorenik Alket Rizaj helikopterom pobjegli iz maksimalno osiguranog zatvora blizu Pireja. Policija je danas pronašla helikopter koji je poslužio za bijeg zatvorenika, a uhićena su i četiri zatvorska čuvara. Pilot helikoptera koji je pronađen zavezan i s kapuljačom preko glave također je uhićen iako tvrdi da su ga oteli muškarac i žena naoružani puškom i bombom, pišu svjetski mediji.

> Drugi puta na isti način najtraženiji grčki kriminalac helikopterom pobjegao iz zatvora

Pronađen je i napušteni helikopter s rupom od metka na rezervoaru koje su nastale kada su zatvorski čuvari pokušali spriječiti bijeg iz zatvora. Na amaterskoj snimci koja je objavljena vidi se helikopter koji se diže iznad zatvora dok zvučnu podlogu čine pucnjevi čuvara zatvora.

Prije tri godine Paleokostas je na potpuno jednak način pobjegao iz istog zatvora. Mnogi Grci sa simpatijama gledaju na ovaj bijeg pa se tako na Facebooku pojavila grupa nazvana "Paleokostas - Korydallos: 2-0". Korydallos je ime zatvora iz kojeg je moderni Robin Hood drugi puta pobjegao. Zbog bijega ministar pravosuđa Nikos Dendias dao je otkaz trojici ljudi iz zatvorskog sustava, među kojima je i upravitelj zatvora iz kojeg je Paleokostas drugi puta pobjegao.

I.Kri.
Foto: AFP 
Video: YouTube

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.