Trump: Podigli su novu optužnicu protiv mene, očekujem da će me uhititi

Foto: EPA

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump je kazao da je protiv njega pokrenuta još jedna istraga i da ga planiraju uhititi zbog nereda 6. siječnja na Kapitolu i njegovih pokušaja da se ospore rezultati izbora 2020. Na društvenim medijima je objavio da ga je u nedjelju navečer tužitelj Jack Smith obavijestio da je on dio njihove istrage te da se treba javiti Velikoj poroti, što gotovo uvijek znači uhićenje i podizanje optužnice. 

Ovo bi bila treća optužnica protiv Trumpa 

Ovo bi bila treća optužnica protiv Trumpa za kaznena djela. Naime, Smith i njegov tim su već optužili Trumpa da je riskirao otkrivanje nacionalne tajne tako što je ponio sa sobom tisuće povjerljivih dokumenata kad je u siječnju 2021. godine napustio Bijelu kuću te je uskladištio te dokumente na nepropisan način na svom imanju Mar-a-Lagu na Floridi i u svom golf-klubu u New Jerseyju, piše BBC

U tim dokumentima su informacije o tajnom američkom nuklearnom programu i potencijalnim ranjivim točkama u slučaju napada, piše u optužnici od 37 točaka. U njoj se navodi i da je Trump lagao dužnosnicima koji su pokušali uzeti dokumente. Trump je također optužen za krivotvorenje poslovnih zapisa povezanih s isplatama novca zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels.  

"Politički protivnici putem istraga i optužnica žele spriječiti moj povratak u Bijelu kuću" 

"Dobio sam pismo u kojem stoji da sam META istrage Velike porote zbog 6. siječnja i da imam samo 4 dana da se javim Velikoj poroti, što gotovo uvijek znači uhićenje i podizanje optužnice", napisao je Trump na društvenim mrežama. 

Trump je glavni kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju 2024., s dvoznamenkastom prednošću u anketama u odnosu na svog glavnog suparnika, guvernera Floride Rona DeSantisa. To je vodstvo poraslo tijekom posljednja četiri mjeseca unatoč objavi optužnica. Trump je u više navrata kazao da politički protivnici putem istraga i optužnica žele spriječiti njegov povratak u Bijelu kuću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.