Lažno se predstavljala kao sestrična žrtve leta Germanwingsa pa besplatno letjela na mjesto nesreće

Foto: Hina

DRŽAVNO tužiteljstvo u Koelnu podiglo je optužnicu zbog prijevare protiv jedne žene koja je, lažno se izdajući za sestričnu jedne od žrtava leta Germanwingsa koji se prošle godine srušio iznad francuskih Alpa, u nekoliko navrata letjela Lufthansinim zrakoplovima na mjesto nesreće i time ovu zrakoplovnu kompaniju oštetila za preko 15.000 eura.

Tridesetpetogodišnja Njemica je nakon prošlogodišnje nesreće, kada je kopilot Germanwingsa namjerno srušio letjelicu sa 144 putnika i 6 članova posade, tvrdila da je sestrična jedne od poginulih učiteljica.

Na temelju te tvrdnje optužena je u dva navrata poslovnom klasom letjela na mjesto nesreće i sudjelovala u komemoracijama za poginule. Prilikom drugog leta je sa sobom povela i supruga i dvoje djece. Čitavo to vrijeme je provodila  u hotelu s rodbinom poginulih.


Lufthansa isprva iz pijeteta nije provjeravala navode optužene ali, kako javlja dnevnik Bild, prijevara je otkrivena zbog tetovaže na leđima koja je sadržavala broj leta, datum rođenja i smrti poginule ali je ime poginule bilo napisano krivo.
Sud u Kolenu još nije odredio datum početka suđenja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.