iPhone i u službi zdravlja: Lansirana aplikacija i nastavak za dijabetičare

U VELIKOJ Britaniji od danas se može kupiti novi uređaj koji dijabetičarima omogućava da prate svoje zdravstveno stanje putem svog iPhonea, piše Sky News.

Hi-Tech mjerač glukoze iBGStar može se spojiti na iPhone i iPod touch uređaje, a pomoću njega i svog telefona ili mp3 playera oboljeli od dijabetesa mogu u bilo koje vrijeme izmjeriti razinu šećera u svojoj krvi.

iBGStar dolazi s besplatnom aplikacijom Diabetes Manager koja omogućava pohranu, praćenje i analizu prikupljenih podataka. Pravilno praćenje razina šećera u krvi ključno je za život s dijabetesom od kojeg u Velikoj Britaniji boluje 2,9 milijuna ljudi.

Praćenje je posebno bitno za one koji boluju od dijabetesa tipa 1, autoimune bolesti zbog kojeg količina šećera u krvotoku može opasno narasti.

Visok šećer vodi ka ozbiljnim komplikacijama uključujući oštećenje srca, bubrega, živaca i očiju.

Tradicionalni mjerači šećera uređaji su koji stanu u dlan i testiraju kap krvi uzetu iz prsta. iBGStar radi na jednak način, no velik je svega dva i pol centimetra te se spaja izravno na iPhone ili iPod. Analizu vrši poseban softver, a rezultati se prikazuju na ekranu.

Program korisnicima omogućava i uvid u nove trendove i faktore u informiranju o bolesti, poput unosa ugljikohidrata, injekcija inzulina i tjelovježbe.

Uređaj je posebno praktičan za oboljele s užurbanim životnim stilom te im olakšava praćenje razine šećera u bilo koje doba i na bilo kojem mjestu. Sanofi, tvrtka koja proizvodi iBGStar, novi je uređaj opisala kao "veliki korak unaprijed", a ulaskom u službu zdravlja iPhone je pokazao još jedno od svojih mnogobrojnih lica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.