Dvojica Dalmatinaca glumila hrvatske policajce kod Sarajeva, uhićeni nakon potjere

Ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DVOJICA lažnih hrvatskih policajaca jučer su "pala" u Sarajevu nakon što su pokušali prevariti vlasnika jedne tvrtke u Rajlovcu.

"Dana 15.12.2020. godine u 18:50 sati policijski službenici Četvrte PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 369. KZ F BiH (lažno predstavljanje), lišili slobode lica: K.D., rođen 1991. godine iz Imotskog, R. Hrvatska i lice M.D., rođen 1982. godine iz Metkovića, R. Hrvatska. O događaju je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predana su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", priopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako neslužbeno saznaje Avaz, njih dvojica su došli u tvrtku čije je sjedište u mjestu Rajlovac pored Sarajeva i bavi se uvozom i izvozom.

Predstavili su se kao policajci iz Hrvatske i iznenađenom vlasniku ispričali su da imaju operativna saznanja da njegova vozila osim robe prevoze i drogu. Rekli su mu da su došli u Sarajevo da mu pomognu te da se onemogući prijevoz droge.

Bili su u civilu i pokazali su mu značku MUP-a Hrvatske. Vlasniku tvrtke to je bilo sumnjivo, pa je pozvao MUP Kantona Sarajevo da dođu i provjere muškarce.

Po dolasku patrole lažni policajci pokušali su pobjeći svojim automobilom, ali su ih pripadnici PU Novi grad nakon kratke potjere uspjeli sustići i uhititi.

U tijeku je provjera je li značka MUP-a Hrvatske koju su pokazali lažna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.