Dionica Podravke porasla na 367 kuna nakon prodaje Studenca

Foto: Hina

DIONICA Podravke porasla je jučer na 367,00 kuna, za 1,10 posto u odnosu na prethodno trgovanje, što pokazuje da su ulagači pozitivno reagirali na vijest o prodaji Studenca.

Podravka je jučer objavila da je potpisala ugovor o prodaji Studenac slovenskoj kompaniji radenska koja je u vlasništvu češke grupacije Kofola, koja je jedan od europskih lidera u proizvodnji i distribuciji bezalkoholnih pića.

Podravka će se koncentrirati na svoje programe s internacionalnim potencijalom - prehranu i farmaceutiku.

"Podravka rast i razvoj svojeg poslovanja bazira na poslovnim programima s internacionalnom perspektivom te smo, s obzirom da je riječ o, za nas, programu lokalnog karaktera, donijeli odluku o izlasku iz programa pića. Pomno smo krenuli u odabir kompanije koja će imati ozbiljne namjere da se dosadašnje poslovanje navedenog programa unaprijedi, a pri tome da se u potpunosti vodi računa o pravima radnika.

Sa zadovoljstvom mogu konstatirati kako smo takvog partnera pronašli upravo u kompaniji Kofola ČeskoSlovensko te je ovime za Podravku proces dezinvestiranja programa pića uspješno priveden kraju", rekao je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.