WPD: Gradimo VE na Biloj Ploči, a s firmom Kamen ukras nemamo ništa zajedničko

Foto: Index

NA ADRESU redakcije Indexa stiglo je reagiranje Željka Samardžića, direktora njemačke firme WPD za Hrvatsku. Samardžićevo reagiranje na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Kako se posluje u Hrvatskoj: Dobili sve dozvole za protuzakonit i štetan projekt na Pelješcu" prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, u članku Vašeg novinara Petra Vidova od 26.06.2014. pod naslovom "Kako se posluje u Hrvatskoj: Dobili sve dozvole za protuzakonit i štetan projekt na Pelješcu" iznijeli ste niz neistina i konstrukcija koje sa nama nemaju nikakve veze.

Naime WPD doista razvija projekt vjetroelektrane Bila Ploča u općini Orebić i to od 2001. godine, dakle 13 godina i još nismo ni blizu gradnje (toliko o poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj i pogodovanju stranim investitorima). Sa lokacijom Ćućin i firmom Kamen te pomenutom gospodom nemamo niti smo ikad imali išta zajedničko. Netko je tu očito (namjerno ili ne) pomiješao lončiće.

Mi jesmo realizirali VE Ponikve na Pelješcu kao i VE Trtar-Krtolin te VE Orlice u okolici Šibenika. WPD ima 12 uposlenih u Hrvatskoj, ozbiljna smo firma i poslujemo legalno. Iza nas se ne vuku nikakvi repovi. Bilo bi lijepo da ste se potrudili provjeriti činjenice prije nago ste nas ovako difamirali. Mislim da Vam ovakav pristup i ovakvi članci nisu potrebni. Također bi bilo lijepo i korektno s Vaše strane da objavite ispravak vezan uz taj članak".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.