Sindikat biciklista u Zagrebu pokreće kampanju "Biciklom na posao"

Foto: Sindikat biciklista

VOLONTERI udruge Sindikat biciklista u ponedjeljak 1. lipnja kraj brojača bicikala u Vukovarskoj ulici i na još dva mjesta iznenađenja u Zagrebu dijelit će poklone svima koji su taj dan na posao krenuli biciklom.

Početak je to kampanje "Biciklom na posao", koju će Sindikat biciklista provoditi od 1. do 28. lipnja. Cilj je ove kampanje, poručuju iz Sindikata biciklista, potaknuti što veći broj ljudi da počnu barem povremeno koristiti bicikl za put na posao, a ako već idu biciklom, da idu što češće.

"Osim zaposlenicima, kampanja je osmišljena i tako da pomogne poslodavcima da osnaže kulturu bicikliranja među svojim zaposlenicima. Poslodavci tako uz pomoć savjeta Sindikata biciklista mogu osigurati bolje biciklističke uvjete svojim zaposlenicima na radnom mjestu; prikladnijim ulazima za bicikle, sigurnim parkiralištima i primjerenim garderobama", poručuju iz Sindikata biciklista.

"Kroz kampanju očekujemo da će se razviti i natjecanje među samim organizacijama i njihovim odjelima da se pokaže tko će uspjeti motivirati veći postotak svojih zaposlenika na sudjelovanje. Za one najuspješnije imamo i posebne nagrade", napomenuo je Vladimir Halgota iz Sindikata biciklista.

"Za one koji misle da baš nikako ne mogu biciklom do posla, za sudjelovanje je dovoljno da barem 10 minuta isprobaju voziti bicikl i vide koliko je vožnja bicikla jednostavna i zabavna. Neki se možda odluče i na korak više pa zaista počnu češće biciklirati na posao. Očekujemo da ćemo ovom kampanjom upravo to i postići", zaključio je Halgota.

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.