Talijani o Donnarummi: Obranio je penal Modriću, a sljedeći šut... Pa nije Superman

Foto: Profimedia

TALIJANSKI mediji puni su hvale za Gianluigija Donnarummu, jednog od junaka remija Italije protiv Hrvatske u jučerašnjoj utakmici Europskog prvenstva. Remijem 1:1 Italija je osvojila drugo mjesto skupine i direktan plasman u osminu finala, a trećeplasiranoj Hrvatskoj za to igra još samo teorija. Budu li joj se poklopili rezultati iz nadolazećih utakmica, mogla bi u nokaut-fazu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi iz skupina.

Hrvatskoj za to treba pobjeda Engleske protiv Slovenije od najmanje tri razlike, potom slavlja Danske protiv Srbije, Turske protiv Češke i Portugala protiv Gruzije. Ne bi tako bilo da Mattia Zaccagni nije sjajno pogodio u 98., ali i da Donnarumma nije dokazivao kvalitetu cijelu utakmicu.

Nije kriv za gol

Obranio je jedanaesterac Luki Modriću, sjajan pokušaj Luke Sučića s početka utakmice i djelovao mirno i sigurno iza trojice u zadnjoj liniji. Prepoznaju to i talijanski mediji koji ga hvale. Nitko ga ne krivi za primljeni gol iz 55. minute, taj Modrićev pogodak pripisuje se lošoj reakciji obrambenih igrača.

"Obranio je jedanaesterac Modriću, šut Sučića, a onda zaustavio i Budimira. Bio je sjajan", piše La Gazzetta dello Sport, a Corriere dello Sport dodaje: "Čudo protiv Sučićevog šuta od 121 km/h. Ovacije kad je zaustavio Modrića s bijele točke, a kompletirao je hat-trick protiv Budimira. Nije kriv za gol."

"Što je trebao napraviti? Obranio je penal Modriću, a sljedeći udarac... Pa nije Superman. Junak je bio već u petoj minuti sjajnoj reakcijom na udarac Sučića", piše Tuttosport.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.