Miamijevoj supermomčadi priključuje se i Derek Fisher?

UTAKMICOM NBA predsezone protiv Detroit Pistonsa u svojoj American Airlines Areni košarkaška momčad Miami Heata trebala bi otvoriti novu sezonu 5. listopada. Predsezonski raspored NBA liga tek mora službeno objaviti. Američki web-portal Mlive.com otkrio je, međutim, da je datum prvoga zajedničkog nastupa Dwyanea Wadea, LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha u dresu novog kluba već određen.

Od navedenog terceta zasad je samo Wade definitivno otklonio mogućnost nastupa za SAD na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, koje se igra od 28. kolovoza do 12. rujna. James i Bosh to su samo najavili.

Sva trojica košarkaša odlučila su izaći ususret predsjedniku košarkaških operacija floridskog kluba Rileyju i nisu potpisala za maksimalan iznos koji im je jamčio kolektivni ugovor. Mogli su potpisati za maksimalnih 125,5 milijuna dolara kroz šestogodišnje razdoblje. James i Bosh potpisali su, međutim, za 111, a Wade za 107 milijuna. Poanta je da je Rileyju zbog toga unutar salary capa ostalo još nešto "sitniša" za dovođenje drugih atraktivnih igrača na tržištu.

Jedan od takvih upravo je Fisher, koji bi uz mladog Marija Chalmersa sljedeće sezone mogao voditi Heat u pokušaju osvajanja drugog naslova u povijesti i prvog nakon 2006. godine, koji je potpisao Wade uz pomoć Shaquillea O'Neala.

Osim Fishera, Riley se nada da će ovih dana potpisati odličnoga 30-godišnjeg šutera Mikea Millera (dosad u Washingtonu) te svoju dosadašnju uzdanicu, krilnog centra Udonisa Haslema.

Fisher je bio sastavni dio svih pet osvojenih naslova Lakersa u proteklih 11 sezona. Svaki je put bio velika potpora Kobeu Bryantu, koji je na kraju prošle sezone obećao da će se osobno pobrinuti da Fisher potpiše novi ugovor. Sam je Fisher to obećao. Ipak, nakon što su mu Lakersi ponudili jednogodišnji ugovor za 2,5 milijuna dolara, Fisher je odlučio poslušati druge ponude. Miamijeva mu se sada, sasvim sigurno, mora činiti posebno uzbudljivom...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.