Probiotici čuvaju zdravlje

PROBIOTICI su iznimno važni za naše tijelo, a mikroorganizmi koje sadrže održavaju nas zdravima i podižu imunitet. Zdravlje tijela očitovat će se na brojne načina, a tvoja kosa i koža će uz zdravu prehranu sjajiti. Evo nekoliko probiotika koji su odlični za tebe, a pokušaj konzumirati barem jedan od njih dnevno.

Prirodni jogurti

Jogurt koji ne sadrži dodatna sladila ili sirupe najbolji je za tvoje tijelo, a sadrži bakterije koje pomažu tvom organizmu da dobro funkcionira. Niskokalorični jogurti bez puno konzervansa i aditiva odličan su izbor za doručak, međuobrok ili večeru, a reguliraju i crijevnu floru te pospješuju probavu.

Miso juha


Jedan od omiljenih azijskih specijaliteta, miso juha je bogata proteinima i probioticima, a uz to je i niskokalorična pa je odlična zamjena za klasične juhe koje mogu sadržavati mnogo masnoća.

Sojino mlijeko

Nova tehnologija omogućila je obogaćivanje sojinog mlijeka dodatnom količinom probiotika, a ovaj zdravi napitak možeš potražiti u nekoliko varijacija okusa. Iako je pet puta skuplje od običnog mlijeka, ponekad se dobro počastiti i ovim mlijekom, zbog brojnih korisnih stvari koje radi za naše tijelo.

Kefir

Ova kombinacija mlijeka i jogurta dostupna je u svakom dućanu, a bogata je vitaminima i probioticima te odlično paše uz voće, s kojim se može pomiješati i napraviti zdrav i jako izdašan shake.

Kiselo zelje


Kiselo je zelje probiotik bogat vitaminom C, a kombinacija ima na pretek. Uz hot dog, na salatu, ili u omiljenoj sarmi, sigurni smo da ćeš pronaći neku kombinaciju koja ti se dopada, i spojiti ukusno s korisnim.

Tamna čokolada

Napokon probiotik koji je i nevjerojatno ukusan. Čokolada sadrži probiotike, antioksidanse i stimulira probavni sustav, a znanstveno je dokazano da nas i čini sretnijima. Bolje kombinacije od ovoga sigurno nema, pa slobodno uživaj u dnevnoj dozi ovog zdravog zalogaja.

Kiseli krastavci


Mali, zeleni i kiseli, gotovo da nema hrane s kojom ne pašu, a osim što su ukusni, čine tvoje tijelo zdravim i pospješuju probavu. Dva, tri komada uz sendvič ili salatu, i osjećat ćeš se odlično.

Masline

Jedan od najukusniji probiotika ima brojne koristi za tijelo, a možeš ih kombinirati uz što god poželiš. Dopuni pizzu s par maslina, napravi grčku salatu ili se počasti martinijem, tvoje će tijelo biti zahvalno na tretmanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.