Nakon ove vježbe, haljine bez rukava postat će tvoj omiljeni odjevni komad!

Foto: PR Select/Krume Ivanovski, ASOS, Ilustracija Index

INDEX Rouge i sportski projekt "Pokreni se" predstavljaju vam vježbu dana koju možete izvoditi u bilo kojem prostoru, vlastitom snagom. Projekt "Pokreni se" pod vodstvom kineziologa Marija Anića Kremića kontinentalnu turneju nastavlja u Krapini u subotu 26. listopada u 11.00 sati u sportskoj dvorani srednje škole Krapina. U studenom nas još očekuju Karlovac, Varaždin i Slavonski Brod. Prijavite se i vi za vježbanje na www.pokrenise.hr!


Vježbu dana Marijo je osmislio u suradnji sa Biotreningom a snimljena je u fitness centru XXL.

VJEŽBA: SKLEK NA KOLJENIMA S PODIZANJEM RUKE

OPIS VJEŽBE

Početni položaj : postavite se u položaj četveronoške tako da su vam dlanovi ispod ramena a koljena u širini kukova. Iz početnog položaja, savijte ruke u zglobu lakta i  spustite se što bliže podlozi, a da pri tome leđa budu ravna i da se nogama oslanjate na koljena a ne na stopala. Zatim se podižete u početni položaj i ispružate jednu ruku ispred sebe. Nakon toga opet ponavljate vježbu uz ispružanje druge ruke.

ANATOMIJA VJEŽBE

Ovom vježbom jačamo mišiće prsa (m. pectoralis major), mišiće ruku (m. triceps brachii, m.anconeus) i prednji dio ramenih mišića ( m.anterior deltoid ). Prilikom izvođenja skleka angažirana je i većina mišića trupa kao stabilizatora kako bi se omogućila pravilna tehnika izvođenja, što znači da sklekom jačamo i trbušne i leđne mišiće.

BROJ PONAVLJANJA I SERIJA

Napravite 10 - 15 ponavljanja u 3 - 4 serije, tako da vam odmor između serija bude 60 sekundi.

Pozicija broj 1

Pozicija broj 2

Pozicija broj 3


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.