Pet čestih strahova u trudnoći koji se (gotovo) nikada ne ostvare

Foto: Shutterstock 

KADA ste trudni teško je ne biti zbunjen svim dobronamjernim savjetima koje vam daju rodbina i prijatelji. Svaka je trudnica barem jednom tijekom trudnoće osjetila napadaj tjeskobe i zabrinutosti zbog svega što je čeka i što se trenutno događa s njenim tijelom. Evo pet najčešćih problema koji muče trudnice. 

 
1. Plinovi
 
Plinovi i nadutost idu ruku pod ruku s trudnoćom. Najgora stvar koja muči trudnice je što ako im se jedna takva epizoda rješavanja plinova dogodi za vrijeme poslovnog sastanka. Ali ne morate brinuti, vaši kolege i suradnici svjesni su vašeg stanja i vjerojatno se neće dogoditi ništa osim doze dobrog humora. 
 
2. Dlake na licu
 
U depresiji ste jer su vam u prvom tromjesečju izrasle dlake po licu za koje se bojite da neće nikada otići da će vam jedina opcija biti da ih obojite, uzgojite ili im date neko ime. Ne brinite, jer dlake koje izrastu u trudnoći kao posljedica divljanja hormona, sigurno će nestati.U međuvremenu ih jednostavno uklonite voskom. 
 
3. Divovska stopala
 
Do trećeg tromjesečja primijetit ćete da vaše noge rastu gotovo jednako brzo kao i vaše dijete. Gledajte to s pozitivne strane: vrijeme je za novi par cipela.
 
4. Velika nužda u rađaonici
 
Gotovo svaka mama se boji da u rađaoni uz porod ne obavi i veliku nuždu. Ali ne morate brinuti, jer su doktori naviknuli na takve situacije, a i uvijek možete za to okriviti dijete. 
 
5. Biti ću najgora mama na svijetu!
 
Istina je da savršenstvo ne postoji osim u jednome: vi ste savršena mama za svoje dijete. A i činjenica da se brinete o tome hoćete li biti dobra mama jasno govori da hoćete. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.