Doručak za male šampione: 3 zabavna recepta

Foto: Shutterstock, Pinterest

VAŠI klinci bili su posebno dobri proteklog tjedna, osvojili neku nagradu ili ih pak želite samo malo razveseliti? Napravite im neuobičajen doručak koji će njima izgledati poput prave gozbe!

Još ako im dopustite da jedu u krevetu, doručak će se pretvoriti u pravi veseli event!

Donosimo 3 superjednostavna i preslatka recepta koje će vaši klinci obožavati:

1. Ražnjići od francuskog tosta

Istucite jaja u posudici. Kruh narežite na deblje kriške i zatim na kockice. U tavi zagrijte malo ulja (mala količina ulja biti će dovoljna). Umočite kruh u jaja i zatim stavite kocke kruha u tavu. Pazite da se kruh lijepo ispeče sa svake strane i zatim ga stavite na papirnati ručnik kako bi papir upio višak ulja te pospite s malo šećera u prahu. Narežite banane ili neko drugo voće koje vaša djeca vole, dodajte odleđeno šumsko voće (ako ga imate u kući) i napravite neodoljive ražnjiće.

2. Dječji sushi

Ogulite bananu i odrežite joj špičaste vrhove (trebaju vam samo "kolutovi" od banane na kraju). Uvaljajte ju u maslac od kikirikija ili namaz od čokolade. Zatim ju uvaljajte u rižine pahuljice. Možete koristiti i neke druge pahuljice koje vaši klinci vole, no ako su prevelike, razrežite ih nožem na sitnije komade. Nakon što ste banane uvaljali u namaz i pahuljice, narežite ih na ploške i poslužite poput sushija.

 3. Otmjeni jogurt

Ovaj doručak izgleda glamurozno, no napravit ćete ga za samo nekoliko minuta. Plus - sve što se nalazi u njemu zdravo je za vaše klince!

Treba vam voćni ili obični jogurt (predlažemo grčku varijantu zbog kremaste strukture), voće i nekoliko vrsta pahuljica. U čašu posložite red jogurta, red pahuljica, red voća pa opet red jogurta, red pahuljica, red voća i tako sve dok ne dođete do vrha. Dodajte dugačke žlice i poslužite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.