Imate li i vi ove namirnice kod kuće? Spasit će vas u brojnim situacijama

Foto: Shutterstock

SVIMA nam se događa da ponekad nemamo baš nikakve inspiracije što skuhati. Kad smo inspirirani i motivirani, namirnice često kupujemo ciljano, no kada to nije tako - važno je imati ono osnovno. I iskoristivo u svakom trenutku.

Namirnice koje uvijek imaju smisla

Ovo su jednostavne, dugotrajne i svestrane namirnice koje mogu poslužiti kao baza za ručak, večeru ili međuobrok - bez kompliciranja:

1. Tjestenina i riža

Upravo zato što su jeftine i ne kvare se brzo, tjestenina i riža uvijek su dobra investicija. U kombinaciji s bilo kojim povrćem, tunom ili umakom, rješavaju obrok u 15 minuta.

<< Kremasti povrtni rižoto

2. Jaja

Jaja su mini-čudo u kuhinji. Od omleta do kuhanih jaja za salatu, mogu biti doručak, ručak ili večera. Uz to, imaju dobar rok trajanja i puno proteina.

<< Tortilja omlet

3. Konzervirani grah, slanutak ili leća

Ove konzervirane mahunarke ne zahtijevaju kuhanje, već ih samo isperete i ubacite u salatu ili varivo.

<< Brzi grah s kobasicom

4. Zamrznuto povrće

Praktično jer ga ne morate prati, guliti ni rezati. Grašak, brokula, mješavine - sve to možete iskoristiti za wok, varivo ili kao jednostavan prilog.

<< Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom

5. Pelati ili pasirane rajčice

Osnova za umake, juhe i pizze. Savršeni su kad trebate "nešto na žlicu" ili brzi umak za tjesteninu.

<< Penne marinara

6. Tuna u konzervi

Za salate, sendviče, tjestenine - brzo rješenje koje ne zahtijeva kuhanje. I uvijek dobar izvor proteina kad vam treba “nešto konkretno”.

<< Tjestenina s tunom i salsom

7. Kruh (svježi ili zamrznuti)

Toster, malo sira i što god nađete - i imate sendvič, tost ili mini-pizzu. Ako ga zamrznete, nećete ga baciti.

<< Pohani kruh

8. Sir (ribani, feta, topljeni...)

Sir čini sve boljim. Uz tjesteninu, u omletu, na tostu - uvijek se iskoristi, a daje jelu “ono nešto”.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.