Brz i genijalan ručak: Zapečene gyoze iz jedne posude gotove u 20 minuta

Foto: Shutterstock

SMRZNUTE gyoze ili neka druga punjena tjestenina mnogima su omiljena namirnica koju uvijek imaju pri ruci. Brzo se pripremaju, ukusne su i dugo traju u zamrzivaču, a njihova svestranost dovela ih je do glavne uloge u viralnom TikTok receptu koji je zaludio svijet, piše The Kitchn.

Ako ste propustili, zapečene okruglice (dumpling bakes) trenutno su veliki hit na društvenim mrežama. Koncept je jednostavan: smrznute okruglice, najčešće gyoze, stave se u posudu za pečenje, preliju umakom i zapeku. Rezultat je izdašno jelo poput složenca, samo što je priprema znatno brža i lakša. Ako u zamrzivaču imate gyoze ili bilo kakvu drugu zapečenu tjesteninu, ovaj recept svakako vrijedi isprobati.

Kako pripremiti zapečene gyoze?

Ovaj se obrok priprema u jednoj posudi uz manje od pet minuta aktivnog rada. U posudi za pečenje potrebno je pomiješati kokosovo mlijeko iz konzerve, svježi češnjak i đumbir, sojin umak, jabučni ili rižin ocat i med. Zatim se smrznute gyoze poslože u jednom sloju i preliju pripremljenim umakom.

@foodie_lilly VIRAL one pot red curry dumpling 🥟😮‍💨 I’ve seen this everywhere and couldn’t wait to make it, the easiest and tastiest one pot meal. I added peanut butter for extra flavour! 🥜 Ingredients 1 tin of coconut milk 1 tbsp red curry paste 1 tbsp peanut butter 2 tbsp soy 1 tbsp rice wine vinegar 1 tbsp ginger paste 1 tsp chopped garlic Frozen Gyozas of choice, Garnish - chilli oil, sesame seeds and coriander Method: 1. In a baking dish mix together all of the ingredients, then add the frozen gyozas. 2. Bake in the oven at 200C for 20mins. 3. Garnish with chilli oil, sesame seeds and coriander - enjoy! #viralrecipe #dumplings #redcurry #onepotmeal #easyrecipes ♬ original sound - foodie_lilly

Peku se u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva otprilike 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne skuhaju, a umak se ne zgusne. Na kraju se jelo posipa dodacima po želji, poput sjemenki sezama, čili ulja, narezanog mladog luka te nasjeckanog korijandera ili peršina.

Kako bi jelo ispalo savršeno, slijedite nekoliko jednostavnih savjeta. Koristite pravu vrstu okruglica, poput gyoza ili tortelina, a ne one namijenjene za juhu. Prilagodite ljutinu svom ukusu - gochujang i čili ulje mogu biti prilično jaki, pa ih dodajte postupno.

@bosh.tv

🥥 COCONUT RAMEN DUMPLING BAKE 🥟 If you’re looking for a lazy dinner, save this right now. You literally chuck all the ingredients into a tray, give it a stir, and bake it. The ultimate lazy meal that tastes absolutely incredible. It’s quick, easy and delicious, enjoy! X Serves 4 Ingredients For the bake: * 1 tbsp chilli crisp * 4 cloves garlic * 2 inches fresh ginger * 6 spring onions * 2 tbsp miso paste * 2 tbsp maple syrup * 1 tbsp rice wine vinegar * 3 tbsp smooth peanut butter * 3 tbsp runny tahini * 2 tbsp soy sauce * 400ml coconut milk * 750ml just-boiled vegetable stock * 4 x 100g packs ramen noodles * 4 portions frozen plant-based dumplings To garnish: * Black sesame seeds * Fresh coriander leaves How to Make It: 1️⃣ Prep the ingredients –
Peel and grate the garlic and ginger.
Trim and finely slice the spring onions, keeping the white and green parts separate. 2️⃣ Assemble the bake –
Preheat the oven to 180ºC fan.
In a large baking dish, add: * 1 tbsp chilli crisp * Grated garlic * Grated ginger * Spring onion whites * Miso paste * Maple syrup * Rice wine vinegar * Peanut butter * Tahini * Soy sauce Whisk everything together to combine.
Pour in the coconut milk and just-boiled vegetable stock and stir well.
Add the ramen noodles, making sure they’re submerged.
Top with the frozen dumplings. 3️⃣ Bake – Place the dish in the oven and bake for 12–15 minutes until the noodles are al dente and the dumplings are cooked through. 4️⃣ Serve – Divide among bowls. Scatter over black sesame seeds, fresh coriander leaves and the sliced spring onion greens. Enjoy while hot.

♬ original sound - BOSH! - Food You’ll Love

Budite fleksibilni sa sastojcima: gochujang možete zamijeniti drugom ljutom pastom, med javorovim sirupom, a jabučni ocat rižinim. Najvažnije, nemojte štedjeti na dodacima jer oni ovo jelo čine posebnim, a uvijek ih možete prilagoditi svom ukusu i dodati bilo koje začine i umake po želji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.